Wednesday, 19 October 2011

Trädgårdsarbetet dag 3

I dag har våra träd dykt upp. Två långa men ganska smala sliverbjörkar och en Japansk lön. Ser inte så mycket ut för världen på detta stadium men det kommer med tiden. Bäst gillar jag lönnen. 
Den Japanska Lönnen

I dag har jag varit till en handelsträdgård och köpt några petunier som jag ska plantera i hängkorgar i morgon. Så fort vi sedan har tillträde till huset så tar jag ner dem dit.

I dag har vi haft första riktigt varma sommardagen på väldigt länge. Det började dock något svalt som alltid med runt +5 i morse för att sedan klättra uppåt mot 28 runt lunch tid och på eftermiddagen blev det över 30 grader. Jag blir helt slut när värmen kommer så där plötsligt, man behöver liksom skola in sig lite. Men det var visst det enda denna vecka. Resten av veckan ska det visst bli regna och klart svalare runt 20. Men det är härligt med en försmak av sommaren.

Trevlig onsdag!

8 comments:

BBQ VILLAGE said...

Vad lyxigt att få trädgården anlagd. Det är inte så vanligt här i Svedala man köper oftast bara huset och sen fixar man allt ute på egen hand, en väldigt dum idè. Skönt att besiktningen gick bra också med bara lite småpiff att fixa till ;)

Njut i värmen här är det regn och temometern letar sig ner mot nollsträcket :(

Kram F

Framgångsbyran said...

Wow! Vad läckert hur det växer fram.
Kram, hörs snart

Anette Ryan said...

BBQ: Det är väl inte helt vanligt här heller. Antar att när man väl betalt/lånat pengar till huset så räcker inte pengarna till så mycket mer. Vår byggfirma är dock lite annorlunda och inte allt för mycket dyrare än andra men de har bakat in "fiffiga" grejer i själva priset. Självklart kan man utesluta flera av dem men oftast ska man ju ha dem ändå och det är mycket att anordna kring inflytt i nytt hus ändå. Vi ville få tomten utjämnad av proffs så att vi inte fick några sjöar eller annat konstigt samt att få lite struktur på framsidan. Det räkte inte så långt men det är en liten bit på väg. Dessutom in med gräs så fort det bara går så att tjejerna kan vara ute och leka på gräs och inte i gyttja!
Tjingeling på dig!

Så Vitt Jag Vet said...

Vad flitiga ni varit.. Blivit massor gjort hos er.. Tänk vad det gör att allt ser så fint ut då trädgården fixas... Duktiga är ni !
Kraam
Sanne

A House With A View said...

Men du vad snyggt det blivit hos dig, vad fort det går med hus och tomt!!! Och vad roligt att anlägga trädgården så där på en gång, blir ju så fint när allt kommer på plats på tomten!!!

Stöööörsta kraaaaaaaamizen aka

A House With A View said...

Oooops, glömde din fråga, vet inte riktigt hur lång tid det tar för plåten att rosta men den har redan börjat göra det på sina håll så jag gissar att går rätt snabbt!

Kram igen från aka

Kellie @ Sasse Avenue said...

Almost there, Anette. I'm so excited for you. The house looks great.

Kel x

Christina said...

Vår trädgård är över 30 år, så träden har blivit för stora. Dom som är dåliga fälls och andra klipps ner radikalt! Men vi har gott om klätterträd kvar till barnbarnen! Och en svensk djungel på baksidan med vinbär, hallon mm, som man kan äta av när man leker kurra gömma./Christina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...