Sunday, 2 October 2011

Sjöutsikt och båtplaner

Som sagt så har det ju regnat mycket igen på sista tiden. Det samlas ju lätt vatten när marken är ojämn eller när det grävts ur för att fyllas med annat senare. Som till exempel uppfarten som bildat två små sjöar och där det nu finns en spång att ta sig över på.


 På baksidan ser det ut så här. Tack vare att vi lagt ner dräneringsrören längs staketet på bilden så hade vi ingen flod eller översvämning som rann tvärs över tomten igår. Det sipprade bara ihärdigt in från bondens ägor, på andra sidan staketet, men väl under staketet försvann det ner i rören. Så det funkar perfekt.

 Utanför köksfönstret och vår uteplats har det återigen bildats en sjö. Här ska det cementeras nästa vecka om vädret tillåter.

Längst ner där tomten tar slut, till höger om uppfarten så kommer en strid liten flod med vatten när det regnar. Igår så porlade det högt och ljudligt och så rinner det ner mot gatan och vidare i ränstenen samt över till grannen som ligger lägre än oss. Men vi klarar oss nu tack vare dräneringsrören.

Vad tycker ni? Ska jag köpa båt eller räcker det med gummistövlar?

Ha en fortsatt trevlig söndag?

7 comments:

B is building a house said...

Yay!!! Look forward to seeing your driveway all done :)

It's been raining like crazy in Adelaide so we are still waiting for our guys to start concreting. It will be done in two stages. They will first concrete around the detached garage. Then the driveway between the two garages. Then around the house and the driveway will be last :(

We are lucky to be living so close to the beach so there isn't a lot of mud (mostly sand) but there is still so much dust it drives me nuts!!!

Hope you are having a great weekend.

B

Framgångsbyrån STHLM said...

Fiskestövlar?

Georgy said...

Wow looking forward to watching your progress. I was in the build phase earlier this year. G

Klokegård - Designa ditt Liv! said...

Både ock. Hängslen och livrem, you know.

Hoppas det torkar upp för er.

Ta din bästa dag!

Pia said...

Båt med aktersnurra, så du kan åka vattenskidor! Absolut! Och när det riktigt kokar över i huvudet på dig, då tar du ett litet plastämbar och en spade och går ut och sätter dig i pölen och gör några fina, goda sand (geggamoja) kakor!

I ärlighetens namn måste jag säga, att det inte finns något roligare, än att göra små rännilar/diken (som man drar i marken med gummistövlarna) och se hur små "bäckar" bildar en "stor å"!

Allt har sin sida! ;)

Kraamar!
-Pia-

fianathome said...

Fy va trist med allt vatten på fel ställen. Kanske hela tomten ska dräneras?
Hoppas det torkar upp snart så ni kan ta er från tomtgräns till farstun. Vad är det för årstid hos er nu? På väg mot vår eller vinter?
Vi har haft brittsommar här några dagar. Lyxkänsla men nu knackar nog hösten på ordentligt. Ha det så bra//Fia

a Lady & a Tramp said...

oj, här var det action!
då ska jag inte klaga mer på vårt kalla klimat då ;)
Så roligt med en korrespondent down under också! =)
Visst har du kjol eller klänning?;)
Har fått reda på att det går smsa från utlandet också, om du skulle vilja vara med och bidra så också. Jag och Inger skänker 10% av vinsten men enklast är sms! http://www.cancerfonden.se/sv/rosabandet/insamlingar/?collection=5613
så mitt svar på frågan blir förstås ingetdera utan en rain frock! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...