Tuesday, 25 October 2011

Det är vårt!

 Huset står klart och idag har vi skrivit på kontraktet och fått våra nycklar. Här är vår supertrevliga och mycket duktiga förman, Jason. Vad kan man säga om överlämnandet, annat än att det var fantastiskt, jag menar när man använder en platta öl till att skriva under kontrakt på. Plattan, ja den var en gåva till oss från företaget vilket är mer eller mindre standard har vi hört.  


 Här överlämnar maken den sitsa delbetalningen iform av en check. Tag ingen notis om flaskan med metanol i mitt på köksbänken, den var ingen present till oss.
 Däremot så var detta en gåva till oss från vår byggfirma. I kartongen fanns sex stycken champangeglas och i guldpåsen en flaska bubbel att fira med.
 Nu har vi inte bara nyckel till vårt hus utan MÅNGA nycklar till vårt hus. Suck! Här ska sorteras och skrivas lappar ordentligt från början så vi vet vad som är vad. Ser du den röda nyckelknippan? Det är nycklar till alla fönstren, ja varje fönster har lås. Men nu är det verkligen inte så att vi behöver stå och leta febrilt vilken som tillhör vilket fönster. Det är så att varje fönster har två nycklar men alla nycklar är exakt likadana och öppnar alla fönstren. Så varför får man så många nycklar? Ja det visste inte Jason (förmannen) heller, det bara är så sa han och suckade.
 En hel hög med manualer och instruktionsböcker blev också våra.
 Med vid överlämnandet var också en representant för byggföretaget Neilson, fru till en av företagets chefer. Hon fick visa hur man ställde klockan på spisen! Spisen fungerar endast när klockan är ställd. Om strömmen går måste man ställa klockan innan spisen vill laga maten, ja bara ugnen då, själva spisen är ju gas.
I dag dök också våra tillbehör till diskhon upp. Det visade sig att det ingick en skärbräda i trä och en sköljskål/sil.

Så är nu första fasen avslutad och en ny har precis påbörjats. Huset står där redo för oss att flytta in i och här sitter vi ännu så länge (bara 4 dagar kvar) i det gamla ruffiga hyrhuset. På lördag kommer flyttbilen men innan dess har vi planer på att flytta en hel del själva och bo in oss i så många skåp vi bara kan. Dessutom hinna med att städa lite. Jag började idag men jag måste säga att det har gjort ett fantastiskt städjobb. Allt jag behöver göra är att torka av lite i skåpen och hyllor och lister för att få bort allt fint byggdamm. Men man skulle kunna äta på golvet för det är rent.

Här ska nu njutas kvällskaffe
Tjingeling på er!

4 comments:

A House With A View said...

Wiiieee!! Stooort grattis!! Måste kännas helt otroligt omvälvande!!! Gissar att känslorna rusar och att ni planerar för veckan och helgen!! Åååååh så himla kul för er!!

Stööörsta kramizen aka

fianathome said...

Grattis i massor från mig!! <3
Synd man inte kan få gå lite husesyn innan ni flyttar in alla möbler - typ före inflytt - efter inflytt. Lycka till med Ert fina fina hus!
Kram
Fia

Anette Ryan said...

Tack tjejer! Det känns helt fantastiskt att det äntligen blivit dags. Vet inte riktigt hur jag ska klara mig nu när jag inte får "åka och titta" på mitt hus varje dag för att se vad som händer!! ;) haha

Vi har redan börjat flytta saker, mest löst "skräp" och lämnar bara stora möbler och kartonger till flyttkilarna. Det blir billigare så och går fortare. Kläder, linne,städgrejer, specerier etc åker i morgon. Lite leksaker har också fått följa med när jag åkt ner för att städa. Så kul att vara där och pula runt.

Vilken bra ide Fia. Ska ta med kameran imorgon och ta lite "före" bilder och visa sedan kan jag ta "efter" bilder och visa också. Bra ide för kommande inlägg :-)

Kram på er!

Lilla Kullan said...

Vad kul! Men det var verkligen många nycklar alltså.:-) Kram Stina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...