Friday, 28 October 2011

Gräsmattan

I går levererades gräsmatta på rulle. I strålande sol med lagom temperatur dessutom. Kunde inte varit bättre förhållanden för att lägga gräsmatta.

Inte tog det speciellt lång tid heller, kanske runt 1,5 timmar för att rulla ut alltihopa. Lite senare på eftermiddagen så kollade de att bevattningssystemet fungerade och gav mattan en rejäl dränkning. Avspärrningstejpen har vi själva satt upp under förra helgen. De har börjat bygga ett nytt hus snett emot oss och vi vet ju hur hantverkare parkerar som de behagar även på andras mark. Så vi var förutseende och satte upp avspärrning så att gräsmattan får vara ifred så länge som möjligt.


Den rullade gräsmattan tar slut straxt efter garagets slut. Resten av trädgården har fått sådd gräsmatta vilket ju kommer ta lite längre tid att få till skott. Vi vet inte riktigt var tjejerna ska leka under tiden. De är ju ena riktiga utomhusprinsessor som älskar sand och gegga.
Tänk att detta nu är mitt hus. Att det faktiskt är klart nu ja iallafall beboligt. Vi har till och med ett certifikat på att det är beboeligt!

Ha en trevlig fredag!


5 comments:

B is building a house said...

I cannot believe how much has been done. It already looks like a fully established home. Well done!!!

B

Anonymous said...

Bättre och bättre dag för dag, bättre och bättre dag för dag,ja, det kan sjunga för full hals här hos Er. Har ju också flyttat in i ett nybyggt hus en gång, där byggherren också gjorde sitt allra bästa. Som om han byggde till sig själv. Det är GOTT. Kramar från Mamma.

Pia said...

Ooh, så rörd jag blev när, jag läste ovan..."kram från mamma"!

Det är som om du skulle ha använt ett trollspö!!! Ett, tu, tre - och allt ser så bebott ut!

Önskar dig och din familj en riktigt trevlig start i ert nya hem och ett gott veckoslut!

Kraaamar!
-Pia-

Så Vitt Jag Vet said...

Nämen vilken snabb vändning här... Tänk att få gräsmatta så snabbt och så fint det blev.. Förstår att ni kommer att trivas där...
Kraam
Sanne

fianathome said...

Nu är det fint vill jag lova!!Vilken skillnad det blir av "bara" gräs runt kåken. Vi gjorde samma här med gräs på rulle. fiffigt värre. Sen får man vattna. Men ni kanske har såna där fräcka sprinklers nergrävda?
Certifikat..hmm..Hur funkar det? Är det som bygg-gartantin här hos oss i Sverige?
Trevlig helg i Fin-Huset!!Kram Fia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...