Wednesday, 31 October 2012

Sovrummet

Ett av våra största rum är vårt sovrum. Kanske blev det lite väl stort med tanke på att man då måste möblera det med mer än bara säng och sängbord. Det är fortfarande lika mysigt att sitta och titta ut genom fönstren även om barnen oftare hittas framför fönstret i TV-rummet än i vårt,  vyn är ännu bättre i TV-rummet.


En av de första saker man gör när man flyttar är ju att sätta ihop sängarna. Min man får hjälp utav sin syster som ordnade med alla våra sängar vid båda flyttar, en riktig klippa och sängspecialist vid det här laget.


Ett av de första stora och nya möbelköpen som vi gjorde var vår säng och sängbord. Vår gamla säng var just gammal så vi ville ha en ny och en ny skön maddrass och det fick vi. Dock uppstod en liten miss som jag tycker affären kunde påpekat vid köpet och det var att höjden på vår maddrass gjorde att den snygga gaveln (som var anledningen till mitt val) försvann, täcktes av maddrassen. I affären visades sängen upp med en vanlig låg madrass på 10-15 cm, våran är 40 cm. Hade jag själv kunnat lägga ihop "två och två" så hade jag iallafall köpte sängbord med tre lådor som då kommit upp mer i jämnhöjd med sängen så att det inte såg så dumt ut. Vi löste dock detta problem någon när vi köpte större och hägre sänglampor. Jag skulle dock fortfarande vilja sänka den ribba som håller sängbotten uppe så att maddrassen kommer ner lite mer in i sängenramen. Får ser om jag kan övertala mannen till detta.

Vi håller oss till lite Afrikatema i vårt sovrum. Den stora tavlan över sängen har vi köpt här men är afrikanskinspirerad. Dessa två tavlor köpte jag när jag var i Afrika för över 10 år sedan, närmare bestämt i Zimbabwe på en marknad. Två av (batik)kuddarna på sängen kommer därifrån också. Afrika är lite speciellt för oss båda, mannen och mig, det var där vi träffades.

Inte för att vi firar Halloween här hos men några ger sig alltid på att försöka. Vi fick två besök under tidig kväll av två grupper med utklädda barn från grannskapet på trick & treat. Vi  hade dock försett oss med godis ifall att så ingen gick tomhänt härifrån. Känner på mig att husets små tjejer nästa år kommer att proppsa på att få gå trick & treat. Trevlig Halloween till alla er som uprätthåller den traditionen och till er andra ha en härlig onsdag.

Titta in imorgon för då fortsätter jag att visa lite till av före och efter från något annat rum.

7 comments:

Black Iris said...

Det är alltid så roligt med före- och efter-bilder tycker jag.. Vilka härligt stora fönster ni har i ert sovrum.

Kram Maidi

Anonymous said...

Åhhh vad fint ni har det : ) kram Sofia

Lotta said...

OMG - era fönster är to die for!! De ser ljuvliga ut. Vilket ljus. Ni måste sova gott där! Härligt att vakna.

Verkligen fint och smakfullt.

Det är lycka med ett nytt hem som man får inreda efter alla dagar man drömt och planerat!

Kram och Happy Halloween!

Lotta

tinajo said...

Ser jättefint ut - och jag skulle gärna ha ett sådant stort sovrum! :-)

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Grattis till 1 år i nya huset!!
Superfint c",)

Gillar den röda garageporten, pricken över i!

Klem Anna

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Vilket underbart sovrum! Ser mkt inbjudande ut! Snyggt överkast också..!!
Önskar er en fin Haloween!
Kram Anna

Fröken Tindra said...

Ibland blir det lite tokigt, men det var inget jag tänkte på när jag såg fotot. Tyckte bara att det såg jättehärligt och rymligt ut i ert sovrum. Du får väl se om du kan övertala mannen.
Så ni träffades i Afrika?! Det låter väldigt spännande måste jag säga!
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...