Thursday, 25 October 2012

After Eight

Finns det något bättre än choklad med mint? Jag är helt galen i mint och speciellt ihop med choklad.

  


 Så nu har jag köpt en After Dinner Mint krydda. Den luktar till och med lite chokladig och man får direkt assosiationer till just After Eight. Så den kunde jag bara inte motstå när jag tittade efter några fler kryddor till den nya kryddhörnan. Tack för era förlsag och ideer på kryddor att plantera. Men när jag titta i affären så verkade jag ha det mesta förutom denna. Undrar om man kan lägga den i panna cottan och om det ger en god smak? Vad tror ni?
 Sedan blev det en till basilika för man vet inte riktigt hur väl de tar sig så här tidigr på säsongen så bättre att ha lite för mycket. Jag planterar ju en massa mellan alla tomatplantor också för det ska hålla vissa skadedjur borta eller något liknande.


Jag planterar mint i kruka därför att de har en hemsk förmåga att sprida sig, värsta ogräset. Det sprider sig ändå med hjälp av lufträtter på grenarna men det är lättare att hålla koll på. 
En av mina läsare tyckte jag borde ha någon lökväxt och här är det jag här, gräslök. Det får räcka, vanlig lök tar så lång tid och stro plats i landet att det inte riktigt lönar sig , då är det bättre med tomater.

Nu ska jag gå och fantisera om mintchoklad ihop med en kvällsfika på soffan med mannen.

Ha en skön dag!


6 comments:

TIDSOPTIMISTEN said...

Det blir roligt sen när vi får se din variant på after eight och den kommer säkert att vara tusen ggr godare ;) Tråkigt att stora tjejen vill sluta på baletten och jag hoppas det inte jag som smittat henne ...ha ha, hoppas hon ångrar sig och fortsätter det är ju så kul men hon kanske behöver testa basketen och bli lite trött i armarna så går hon säkert tillbaka till tyllkjolen de är ju verkligen så fina dína små ballerinor ;)

Kram Ullis

Lotta said...

Haha, underbart! Älskar att du har en After Eight-planta! Jag tycker också om mint. I perioder kan jag inte sluta tänka på mint!

Vet hur det är med intressen...rätt som det är ändrar de sig, men så kommer lusten tillbaka ibland. Hoppas!


Stor kram!
Lotta

Vardagslyx said...

Det konstiga är att jag inte alls gillar kombinationen mint och choklad, FÖRUTOM i just after eight. Dom älskar jag!!

Trevlig helg:)

Kram Pernilla

Bodil Brink Morse said...

Vad häftigt med after eight mint planta.
After eight är ju så himla gott!
Jag saknar svenskt godis så himla mycket. Har ni gott godis i Australien?
Jasså, ena tjejen är ordningsam men inte den andra, ja , vi får se när Matilda blir äldre hur det går. Hoppas hon inte tar efter sin far som är en riktig slarver, hihi
Ha nu en super skön fredag!
Kram Bodil.

A House With A View said...

Wow, vilken häftig krydda!!! Har aldrig hört talas om After Eight planta!! Vad spännande!! Apropå After Eight så har jag tankar om att göra en efterrätt med sådana i morgon, ska på knytis och min uppgift är att göra efterätten:)))

Kraaaaaaaaaaaam och trevlig helg!

aka

Anonymous said...

Åhhh vilken härlig krydda : ) kram Sofia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...