Saturday, 6 October 2012

Utdraget projekt

 Tänk vilken tid vissa saker tar, enkla saker som bara borde ta en kort liten stund. Vi har fortfarande väldigt lite på väggarna i huset och nu böjrar jag vilja få ordning på det och jag har också en plan för vad som ska hängas vart och på vilken vägg. Vi har några svartvita babyfoton som suttit i ramar som inte längre passa i vårt nya sovrum. Ville ha Ikeas Ribba ramar men så upptäckte jag att det fanns likadana fast billigare på K-mart.
För att göra en lång och omständig historia något kortare så kunde jag inte hänga K-mart ramen då den existerande hängaren satt så långt in i den djupa ramen att den inte gick att nå väggkroken med. Billigt men hur tänker de? Så jag lämnade tillbaka dem. Åkte till Ikea i förra veckan och köpte Ribba ramar som också visade sig ha precis samma problem plus att de faktiskt var något mindre. Så jag gick tillbaka till K-mart och köpte tillbaka de billiga och löste det hela som ni ser på bilden här nedan. Ikeas ramar lämnar jag tillbaka nästa gång jag åker dit. Finns det någon som tänker på att ramar även ska hängas på väggen inte bara stå?


 Jag och min man har levt med dessa mindre snygga papperslappar på väggen nu i snart en månad. Men idag kom de så äntligen till nytta när jag hängde upp ramarna. För som ni förstår är det inte så lätt att få det exakt lika när man skruvar i eget och sedan hänger med ståltråd, då är det bra med mallar på väggen.
 Slutresultatet. Måste bara tillägga att NEJ vi har inte gula väggar. Ibalnd så blir det bara så beroende på ljus och lite på fotografen kanske.

Ett passande litet (ja när allt fanns hemma) projekt en dag som denna när vi varit inne på grund av mycket regn. De senaste dagarna har det ju mest varit utomhusgrejer. Måste säga att nu när skollovet går mot sitt slut så känns det som om en massa saker blivit avbockade från listan. Det är en sådan härlig känsla att listan blir kortare. Lite beror det också på att min man inte är hemma. Han har åkt i väg  för att titta på biltävlingar en bit utanför Sydney och är borta i en vecka. På något vis blir detlugnare på kvällarna och man kan pula med småsaker som annars inte blir av. Men snart är han åter och det ska bli jätteskönt.

Fram tills dess så njuter jag av kaffe från min nya kaffemaskin framför datorn.

Tjingeling!


5 comments:

Vardagslyx said...

Åh, vilka söta bilder! Blev jättefint på väggen! Men vad irriterande att de inte tänkt till så att man kan hänga upp ramarna. Riktigt dåligt, tycker jag, även om du fixade det bra själv:)

Kram Pernilla

Maria- Wikers Liv said...

Vilket härligt inlägg! Roligt och fint!
Förstår vad du menar med att saker blir gjorda, när mannen är bortrest, lika här ;) Brukar passa på att ta en ordentlig storstäd. Mycket roligare när jag är själv! ;)
Kram /Maria

Bodil Brink Morse said...

Vad fint det blev.
Dumr bara att du fick fixa det själv med ramarna att där inte fanns det på dem.
Nu ska jag kolla i din fina blogg.
Ha en skön söndag!
Kram Bodil

Fröken Tindra said...

Vad skönt att det blev gjort till slut. Det är svårt med foton och tavlor. Vi har en tom vägg som vi inte riktigt vet hur och vad vi skall hänga på. Men det kommer väl så småningom.
Kram!

lotta said...

Åh vilka sötingar du har satt upp på väggen! Njut av de och en kopp kaffe, det tycker jag! Kram Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...