Saturday, 20 October 2012

Crazy Purple

 I dag var det dags att ta i tu med amplarna till uteplatsen. Har i lika många år jag bott här i Australien haft amplar på uteplatsen med petunior i. Det är nog den mest tacksamma blomma jag stött på. Enkel att underhålla och här hos oss räcker den hur länge som helst. Jag förväntar mig att dessa hänger med ända fram till april kanske till och med maj nästa år. Runt slutet av januari behöver de dock en rejäl hårklippning för att komma tillbaka.

 Varför stå när man kan sitta och spara på ryggen. Passade perfekt att använda ett litet ledigt hörn av grönsakslandet till att fylla jord och plantera blommerna. Dessutom satt jag i solen och den värmde så skönt.
 I år provar jag en ny sort, Crazy Purple. Förra årets sort gillade jag inte och försökte få tag på den från året innan men den var slut hela tiden. Tjejen rekommenderade dock denna och sa att den ger massor av blommor så det lät ju bra.Nu är det som alltid bara att luta sig tillbaka och vänta på att de växer och frodas. Ja lite vatten och ett och annat litet näringspiller kan de ju behöva förståss.

Tack alla snälla för era kommentarer om mina nya turkosa prylar. Så kul att ni gillade det. Ja ni vet känslan, det värmer så gött. Hoppas att jag vid annat tillfälle kanske kan dela med mig av bilder från någon hästkapplöpning. Har vi tur så blir det en i vår stad nästa år eller kanske tidigare ändå om vi har tur.

Tjingeling!


8 comments:

The Rosegarden in Malevik said...

Hej Anette
hihi,,,ja du har ju vår nu ja :)
å missa nu inte.....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Lilla Kullan said...

Så mysigt.:-) Kram

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Så fint du fixar! Sonen och jag har krattat löv på eftermiddagen och mannen har eldat. Höst 100%!
Fast vädret har varit makalöst fint. 17 grader, vindstilla och sol. Vi for förstås till stranden. Förstår att du saknar hav, det är ngt alldeles speciellt med vatten kring sig. NÄr jag bodde i England ett år, mitt ute i the countryside, trivdes jag men kände att ngt saknades. Så for vi till havet en dag och när jag klev ur bilen och kände havsdoften var det som att komma hem. Det var havet jag saknat!!
Önskar er en skön söndag!
Kram Anna

TIDSOPTIMISTEN said...

Gud vad skönt det låter att få sitta i trädgården i solen, här har det regnat hela långa dagen. Hoppas på uppehåll i morgon så jag kan plantera lite också dock med tjocktröja på ;) GB gubben har åkt till Spanien nu och det var hederliga tunnbrödsrullar han fick (han gillar det;)

Kram Ullis
.....och det där med handstående har jag nog snappat upp på lite träningsbloggar en del gör ju armhävningar i handstående men där går gränsen för mig ;)

Bodil Brink Morse said...

Vad kul att dina döttrar gör balett. Hade tänkt mig att Matilda skall börja på balett också kanske nästa år.
Vad härligt med fint väder. Vi hade faktiskt en riktigt fin dag i dag och varmt hoppas det blir lika fint imorgon.
Ha en skön söndag.
Kram Bodil

lotta said...

Så härliga amplar! Ja visst är petunior väldigt tacksamma. Lång och vacker blomning! ha en fin vecka! Kram Lotta

Fröken Tindra said...

Det låter så härligt med blommor och värme nu! Hoppas att det blir rosa moln på din altan nu då.
Kram!

Lotta said...

Going crazy purple --- så härligt!!

Blir avis på er vår, snart sommar. Känns som jag vill ta ett skutt till nästa årstid (fast jag älskar ju hösten iofs, men någon gång i januari)

Kram och ha en fin fortsättning på veckan!

Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...