Saturday, 27 October 2012

Sallad & hortensia

Så här brukade det se ut hemma hos mig där vi bodde tidigare. Detta var en av de enormt stora hortensior som vi hade på tomten. De blommade och blommade under hela sommaren och var helt underbara att ha i trädgården. Har saknat dem men nu så ska vi nog inte behöva göra det så mycket längre till.


Här har två små buskar fått plats idag, på baksidan av huset där det är en del skugga vilket dessa ska må bra av. De båda hortensiorna är från min svägerskas gamla tomt vars hus brann ner tidigare i år. Hon tyckte vi kunde gräva upp dem då hon inte var intresserad av något där längre. Den ena är rosa enligt en lapp och den andra lär bli en överraskning. Hoppas de trivs för det är så härligt att ha dem som snittblommor inne.


Kolla här vad salladen växer. Sådde frön av ruccola och bara någon dag senare hade det kommit upp lite grönt. När jag gick förbi så tänkte jag först att oj vad ogräset växer snabbt här då!! Men det var ju bara min ruccola som tagit fart. Snart så med lite värme så blir det dags att skörda och då passar nedanstående perfekt.
I dag var vi iväg till grannstan och gick på marknad, de har Farmers Market sista lördagen varje månad. Där hittade jag dressing och balsamvinäger från vår favorit. Den med karamelliserad tomat har vi haft sen tidigare men nu passa jag på att prova en ny med fikon som var aningen sötare, passar bra till sallader med nektarin och mango i skulle jag tro. 

4 comments:

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Lyllos dig med hortensia i trädgården!!
De har verkligen tagit fart hos interiörbloggare har jag sett c",)
Jag köpte 2 i maj som faktiskt stått ute helt tills i torsdags på de tog ett vinterdopp i all snö, så nu ska de få prova på o övervintra inne!

Spännande med ruccola, hur gott som helst, o mint...är oxå mintoman o kunde haft det i nästan allt...tro om mint o lakrits är gott ilag!?

Tack Anette för din varma hälsning! Det kändes gott o jag ska ta den med mig framåt.

Ha en fin helg, Klem Anna

Anonymous said...

Åhhhh så fint : ) kram Sofia

Bodil Brink Morse said...

Hejsan!
Vi har några mindre hortensia buskar här. De är ju så otroligt fina.
Vad kul att salladen växer så snabbt.
Ha en skön söndag!
Kram Bodil.

Framgångsbyrån STHLM. said...

Kan tänka mig att du saknar det gröna! Hoppas det tar sig snart.
Kram I

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...