Friday, 19 October 2012

Lite nytt

Någon som minns att jag bestämde mig för turkost i vårt TV-rum för en tid sedan och köpte härliga kuddar som jag hittade. Det är ju så poppis med turkost trodde jag att det blir superlätt att hitta lite prydnadsgrejer typ ljusstakar och annat i den färgen. Har kollat överallt där jag varit och inte sett en enda turkos grej, det verkade mer som om jag skulle valt lila istället!
Men så igår sprang jag på en massa turkosa grejer i min lilla stad. Här finns två inrednings/presentbutiker plus en möbelaffär som också säljer en del grejer. Alla tre affärerna hade fullt med turkost igår när jag var in. En av kvinnorna sa att det nu var dags att få in alla sommarvaror och att turkost var stort och det skulle komma massor. Vilken tur!

Jag hittade dessa två keramikljuslyktor som just nu har ljus i sig men när de brunnit ner kan man ju bara rengöra dem och använda sig av värmeljus. Gillade dem jättemycket, de ser så där lite operfekta ut, det gillar jag.

Sedan hittade jag dessa "spån"blommor som jag lade i en glasvas. Har spanat på dem ett längre tag men tyckt de kostat lite väl mycket. I går var det rea så jag slog till.


Vasen i bakgrunden är en bröllopsgåva som jag vid tillfället tänkte att vad ska jag göra av den? Den passade inte alls mig eller huset i färg och det är bara 2,5 år sedan. Nu passar den som handen i handsken i TV-rummet.

Hela vår lilla stad hade sin årliga 3 timmars rea med fanstastiska rabatter på mängder av saker. Detta sker varje år denna tid då det är hästkapplöpningssäsong här i Australien (Spring Race). Normalt så har man i alla år haft kapplöpningstävlingar som startar efter lunch, direkt efter att "rean" tagit slut och affärerna stängt för dagen. Det brukar också vara lite av en gatufest denna dag med korvgrillning och en massa underhållning.

Tyvärr har vi inte haft kapplöpningar på två år för banan har blivit gammal och regnet har gjort sitt. I går så var det därför en vanlig jobbardag för alla i omgivningen men andra år har det varit helgdag denna dag så alla som är lediga kan gå på hästkapplöpning och då klär man upp sig. Ja ni vet à la engelska hästtävlingar som ni säkert sätt på bilder, hattar och andra huvudkreationer och festblåsan med högklackat är standard. Kul som bara den! I går kunde dock staden fira lite extra för vi fick veta att man lovat pengar till att göra om banan tills nästa år.

Fast jag är nöjd med mina fynd så länge i väntan på att få klä upp mig och gå på hästtävlingar.

Ha en underbar fredag mina vänner!


13 comments:

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Hejsan!!

Du de dar ljuslyktorna var ju supersnygga, lite operfekta o läcker färg, bra fyndat!
Nån gång lönar det sig o låta ting ta tid c",)

Ha en fin helg, Klem Anna

eastcoastmom said...

Gillar också turkos som accentfärg, just vad vi har i vårt tv-rum också! Hittade nyligen fina sammetskuddar på IKEA i en mild turkos.

tinajo said...

Älskar turkost så jag gillar så klart detta! :-)

Christina said...

Turkost är en fin somrig färg. Hittade ett litet turkost brickbord på Indiska för något år sen!/Lila-Christina

Vardagslyx said...

Turkost är jättefint! Gillar ljusstakarna, ja jag gillar alla dina turkosa saker:)

Kram Pernilla

TIDSOPTIMISTEN said...

Oj då är det först kapplöpning i affärerna i 3 timmar under rean och sen ute på banan med alla hästar, skoj! Tänker alltid på filmen Pretty Woman när det gäller kapplöpning, där de hade fina kläder, hattar och stampar omkring på alla grästuvor som ska rättas till ;) Vad fint det blivit i din turkosa lilla oas hemma ;)

Kram Ullis
Ps .....och kylexpress till Australien hade varit något det ;) (kanske en ny affärsidè) Ds

TIDSOPTIMISTEN said...

Oj då är det först kapplöpning i affärerna i 3 timmar under rean och sen ute på banan med alla hästar, skoj! Tänker alltid på filmen Pretty Woman när det gäller kapplöpning, där de hade fina kläder, hattar och stampar omkring på alla grästuvor som ska rättas till ;) Vad fint det blivit i din turkosa lilla oas hemma ;)

Kram Ullis
Ps .....och kylexpress till Australien hade varit något det ;) (kanske en ny affärsidè) Ds

Svart, vitt & rött said...

Vilken kul tradition med rean och det som händer efteråt! Förgklickarna med det turkosa blev jättefint!! Turkos är en fräck färg så jag förstår att du valde den... Ha en go fredagskväll!

Maria- Wikers Liv said...

Såååå fina turkosa saker! Gillar ckså dina ljuslyktor! Jättefint blev det!
Vad kul att du delar med dig av era traditioner och sevärdheter! Så kul tradition med rea och hästkapplöp!
Ha en toppen helg!
Kram /Maria

Lotta said...

Superfint! Turkost är en av mina favoritfärger. Ljuslyktorna är fab!!

Ha en jättefin helg!

KRAM

Lotta

......Michele @ Portlandia Vintage said...

Wonderful turquoise pottery and interesting shapes!

fianathome said...

Så häftigt med kapplöpning och traditionen.
Dina keramikljusstakar är väldigt fina. Rubust gillar jag.
Hoppas du hade det roligt på fredagskvällen
kramelikram
Fia

Anonymous said...

Hej! Turkos är den färg som döva använder som "sin" färg. Jag älskar den, speciellt på sommaren. Du har verkligen god smak, jättefina saker som du har köpt!
Kram Lena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...