Tuesday, 2 October 2012

Vad gör man med en massa sandsäckar?

Kommer ni ihåg alla "lådor" vi byggde i förra veckan? Den stora är ju fylld med jord och väntar på att bli grönsaksland lika så den lilla till vänster om lekstugan. Den högra hade vi andra planer för, vi kom på att den skulle kunna funka som sandlåda.


 Ni kanske också minns vår översvämning tidigare i år och att räddningstjänsten kom ut med sandsäckar, runt 20-25 st så att vi kunde stoppa vattnet. Så det blev en hel del sand som vi inte riktigt visste vad vi skulle göra av. Tills vi kolla sandkvaliten och såg att den var perfekt för sandlådan. Nu var det  ganska länge sedan vi hade en fungerande sandlåda, säkert över två år sedan. I vårt gamla hus hade vi ett dubbelt snäckskal i plast men sista månaderna vi bodde där regnade det så mycket att sanden aldrig han med att torka upp och därmed inte gick att använda. Lilla Sofia (inte så liten längre) har knapt lekt i sandlåda! Men nu så äntligen.

 Eftersom säckarna legat ett par månader i en stor hög bakom förrådet så hade säckväven luckrats upp och mycket av sanden föll ur innan den nådde fram till lådan.
 Sofia passa på att tvätta fönstrena i lekstugan i väntan på att sandlådan skulle bli klar.


 Två lyckliga tjejer med sin nya sandlåda. Kan lova att det var sand överallt när vi en stund senare skulle hämta in dem innan middagen. Men så kul de hade med att bygga sandslott och vägar i sanden om än med en del kiv över var gränsen gick och vems sida man var på. Ja ni vet hur det går! I morgon ska vi spika fast en planka på de bägge kortsidorna så att man kan sitta bekvämt och bygga sina sandstäder.

Tack för alla grattishälsningar de värmde minst lika gott som mitt goa kaffe.

Tjingeling!4 comments:

tinajo said...

Vad roligt för dem - jag minns den tiden! :-)

TIDSOPTIMISTEN said...

Det är aldrig försent med en sandlåda - vad skoj för dem. Ni har fått det så fint med lekstugan och tjejerna verkar onekligen glada som till och med tvättar fönster ;) Apropå trädgårdar så finns den där appen tyvärr bara på finska, norska och svenska så du får nog leta vidare i app-djungeln :)

Kram Ullis

Så Vitt Jag Vet said...

Försenade grattisar till dej!
Man ser glädjen i dina tjejers ögon då de bygger sandslott !
Kraam
Sanne

fianathome said...

Grattis grattis till dig <3
Kaffemaskin är jättebra.
Sandlåda är ju ett måste :P
Till och med kul att sitta där själv och grejja.
Ha det riktigt gott och hoppas kaffet smakar gott :)
kram
Fia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...