Sunday, 28 October 2012

Den årliga basaren

I dag har jag ägnat min söndag till att göra sockervadd. Här kallar vi det för Fairy Floss och färgar det oftast rosa och ibland även blått. I dag körde vi bara rosa. Kladdigt, kladdigt och kladdigt men så kul. Man blir riktigt snittsig till sist.

Anledningen var att Emilys skola höll sin årliga basar och då är detta en av många aktiviteter. Det blev inte så mycket fotograferande för min del som ni kan förstå då man konstant är klistrig och helt täckt av rosa fluff. Förra året var det inte alls lika kladdigt och jag begrep inte varför alla tjata så mycket om det. I år har jag lärt mig att det beror på vart de placerar vårt stånd. I år stod vi mera öppet och det blåste lite vilket tog tag i sockervadden och blåste den runt på oss. Kolla in vilken läcker färg det blev stundtals beroende på hur väl blandat sockret var med karamellfärgen. 

Mina byxor med sockervadd. Tröjan såg värre ut kan jag lova.
 Mina tjejer har lärt sig att gilla sockervadd. 

 Emily hade köpt åkband och kunde åka hur mycket hon ville. Här ihop med några kompisar i cha-chan.

Det såldes kakor och hemgjorda saker i dessa stånd. 

Jag är kanontrött efter en lång dag och likaså är mina två tjejer som sover i rummen intill mig nu. Det var två trötta men glada tjejer som gick till sängs i kväll. Sofia lite extra uppspelt då hon även hunnit med att gå på ett  barnkalas under eftermiddagen där de fått göra en massa skoj saker. Hon kom bland annat hem med ett trollspö (för en fe) som hon förtrollade oss med under hela kvällen. När jag nyss gick in till henne för att se att hon somnat, ja då hittade jag henne med trollspöt i handen sovandes. 

Nattinatt på er. Jag kommer säkert att drömma om sockervadd i natt, vandra på små rosa moln kanske!6 comments:

tinajo said...

Fairy floss låter fint! Minns när jag var liten och absolut ville ha det, trots att jag visste att jag bara några tuggor senare skulle tycka det var äckligt för att det var så sött att tungan fastnade i gommen... Nu är det samma med mina pojkar, de vill ha det men gillar det egentligen inte så mycket. :-)

Svart, vitt & rött said...

Vilken mysig tradition! Fairy floss låter hur härligt som helst :-) jag kan tänka mig att det var kladdigt!! Ha en go söndag!

TIDSOPTIMISTEN said...

Vilka söta rosa tjejer med rosa sockervadd ;) Kladdigt kladdigt men ack så gott !!! Nu kör jag lite sockerfritt ett tag så inge ros fairy floss för mig. Ja vi satt nog uppe samtidigt en gång framför datorn jag har varit lite av en nattuggla den senaste veckan när maken varit borta men nu blir det ändring på det, han ser till att jag kommer i säng, med eller utan trollspö ;)

Kram Ullis

Lotta said...

Sötnosar i rosa med rosa sockervadd!!! How lovely!
Gillar namnet Fairy Floss ;)

Ser ut som alla haft det skojigt och njutit av gottisar. Jag blir godissugen själv nu. Typiskt mig!!

KRAM!

Anonymous said...

oh I still love cotton candy :) looks like a fun day! my main blog is 'wonderland'. wishing you a great week ahead sweetie :) xxo

Framgångsbyrån STHLM. said...

Älskar ordet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...