Friday, 12 October 2012

Högar till vänster och höger

Hej på er! Det känns lite som om jag gömt mig denna vecka. Länge sedan jag bloggade och som jag kikade in till er. Men jag har varit upptagen av högar av diverse utseende och innehåll och nu hade det kommit så långt (eller ska jag säga högt?) att jag tappa tålamodet med dem. Att det blivit så här beror mycket på att vi flyttat och först så packade jag nerhögarna i flyttlådor med tanken att jag skulle ta tag i dem när vi bodde i "exil" och sedan blev det framflyttat tills vi flyttat in. Ja och så har det fortsatt tills nu när jag känt att det blivit liggande lite väl länge samt att jag saknar grejer så jag behövde hitta och få ordning.
Så redan under skollovet började jag plocka runt om i huset men det tog fart nu i början av veckan då barnen gick tillbaka till skola & Kinder.En annan stor faktor som bidragit har varit vädret. Vi har avrit "utsatta" för en extrem kallfront och lågtryck under veckan, ja allt enligt vädrebyrån. Så det har varit bra att ha en massa att göra inne för ut har man knapt kunnat gå.
Det har rensats och sorterats i  nya högar, slängts och lagts i lådor eller i andra högar för att inhandla förvaringslådor och pärmar eller något liknande. Kan lova att parppersinsamlingen börjar bli full och jag har inte ens börjat med alla teckningar som kommer hem från ett barn som går på Kinder.

Alla dessa fina klänningar tillhör en viss ung dam som helst BARA har klänning oavsett väder och vind. Men det är inte dem jag vill visa utan det som ligger på hyllan under. Teckningar som vi ska spara, slänga (eller som vi säger här: I'll file them in the B-I-N!) eller ges bort.


Medans jag städat och organiserat här hemma har Sofia underhållit sig själv i vår iglo och lekt prinsessa . Leken går ut på att man flyttar alla sina saker ut till iglon från sitt rum och sedan vill man inte plocka tillbaka dem. Det är en underbar lek för jag har fått städa riktigt bra själv utan någon hjälp så den har trots allt sina fördelar.

Nu ska jag ta och fortsätta med en ny hög för till helgen har det utlovats skönare väder och då ska vi hinna med att plantera vårt grönsaksland.

Ha en härlig fredag när den kommer till er!


12 comments:

Lotta said...

Rensa, slänga, packa upp...så bra att få tid till det! jag skäms att säga att vi fortfarande (!) har lådor i garaget som inte packats upp. Bra med dåligt väder ibland ;)

Prinsessa i igloo - så fint! Tur att mamma är snäll och hjäper till!

Kram!!

Så Vitt Jag Vet said...

Så söt prinsessa i iglon ! Härlig tavelkomposition du hängt upp... Förstår att din äkta hälft blev glad...
Ha ett skönt veckoslut !
Kraam
Sanne

Pia said...

Hahhaaaa så jag skrattde åt ditt "slå hål i väggen" (förra inlägget)projektet!!! Mina (eller alltså våra) väggar ser ut som emmentaler ost! BAKOM tavlorna. Jag har alltid varit av den åsikten, att måttband och dylika hjälpmedel är till bara för amatörer, så du kan tänka dig:nä, nu blev den 1cm gör lågt, ups nu blev den två 2cm för hög. Ååh, nu blir spikhålen synbara - alltså måste jah flytta på hela raden...! Men, jag brukar knyrra ihop lite vitt hushållspapper och stoppa i de mest synliga hålen...

Jahaa, du tänker fylla eran soptunna med DOTTERNS KONSTVERK?! Detta tänker jag genast anmäla till barnskyddombudsmanen/kvinnan! ;)
Så otroligt färgranna klänningar din ena dotter har!!! Man blir riktigt glad!
Tack hördu för virus - eller - vad -det - nu - sen - är varningen! Skall be dotern eller mannen kolla min maskin. Yngsta dotterns pc var så förstörd av virusar, att hon blev tvungen att köpa en ny!!!

Nämen, här sitter jag med drypande hår fastän jag har skyndsamt till jobbet! Vi "hörs"!!!

KRaaam!!!!
-Pia-

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Hhahaha, alla fina teckningar man får av sina o andras barn (jobbar på dagis!), det blir frt "fullt"!
Eller så får mna göra som en pappa sa, använda de som upptändningspapper i braskaminen!!

Ha en fiiin o solig dag!

Klem Anna

Svart, vitt & rött said...

Oj, vilket projekt du har! Det är massor att plocka med när man ska sortera "what to keep". Arrangemanget med tavlorna i inläggen nedan blev fantastiskt bra. Kul med fina fotografier i fina ramar... speciellt svartvita foton gör sig väldigt bra. Ha en trevlig fredagskväll!

ETT RÖTT MONOGRAM said...

Det var en väldigt söt prinsessa, och jag kan hålla med om att det är roligare och flytta saker första gången. Du har lite och gå igenom, men ändå bra ordning med bra lådor till det mesta.
Kramar
AnnaMaria

Kia said...

Vad du fixar och donar! Fint med tavlor som kommer upp och skönt att få rensa lite.

Ha en toppen helg!
Kram Kia

Familjen Zaar said...

Patricia heter min lillasyster ! Vi bodde i Fittja & Slagsta, Hon gick i Borgskolan, Brunnaskolan & Fittjaskolan. Jag ska fråga henne om hon känner igen dig, kanske har era vägar möts ;)
Söt prinsessa ! ;)
Kram Anki

A House With A View said...

Åååh vilken sööööööööööööööt liten (oops stoooor menar jag föstås) sessa:))) Jättefin!!! Och wow vilket projekt du har att göra!!!!

Önskar dig en riktigt fin helg!!

Kraaaaaam aka

Maria- Wikers Liv said...

Å vad "duktig" du varit som tagit tag i dina högar! :) Jag har också pappershögar och lite annat rens och röj att göra. Det där med flyttkartonger, alltså... ;)
Kram, kram!
/Maria

Anonymous said...

Hi hi ja högar har jag gott om. Hälsa fina prinsessan i iglon hi hi så gulligt kram Sofia

TIDSOPTIMISTEN said...

Skönt att rensa och få ordning på allt lätt att det blir så där rörigt när man flyttar det finns ju så mycket annat viktigt att fixa med då. Jag måste verkligen ha ordning på just papper, är inte alls en sån som kan hitta nåt om det ligger tusen högar överallt men sen kan det vara rörigt på andra ställen man har ju lite olika prioriteringar så att säga ;) Den söta prinsessan i igloon verkar ha koll på städning i alla fall :)

Kram Ullis


Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...