Tuesday, 30 October 2012

Hallen - Välkomna in!

Tack för alla grattulationer. Ja tänk visst går det fort ett år. Fick frågan om vårt hus är ett typiskt Australiensiskt hus. Man kan väll säga både ja och nej. I de flesta nybyggda områden där husen inte är äldre än kanske 6 år ser de ut ungefär som vårt. Att bygga i tegel är väldigt vanligt här. För runt 20 år sedan var det vanligt att blanda tegel och trä men inte så mycket idag. Sedan finns det ju härliga gamla trähus/villor som kommer från förra seklet och är av en helt annan typ men de hittar man inte så ofta i nybyggarområden.

Så där ja välkomna in till oss. Vi börjar med hallen och entrèn.


För att vara en ganska smal hall har vi lyckats få till det väldigt bra tycker jag, allt man behöver får plats och man lär sig att "klä på sig en i taget" när det är smalt.

Vi fick nyligen upp en spegel i hallen. Ingen ny eller så utan denna hade vi med oss från det gamla huset. Då satt den i sovrummet över en byrå. Först gillade jag inte ideèn med en kort och rätt tung spegel i en så smal och relativt trång hall. Var inne på en längre smalare variant som liksom smälter in i väggen utan risk för att den åker i backen. Men så prova vi och tyckte det såg ok ut och slog till och hängde upp den. Nu gillar jag platsen. Ibland måste det vara lite av "man tager vad man haver" och inte alltid köper nytt.
Hallen förra året sett inifrån köket.
Det bästa med vår hall är nog endå entrèdörren. Den släpper in så mycket härligt ljus som gör att man oftast inte behöver oroa sig så mycket för belysning För vi har fortfarande inte lyckats med att  hitta någon taklampa som vi (jag) gillar, till vettigt pris och som finns i Australien att köpa. 
En ny hallmatta står på listan så fort vi hittar något vi gillar. 
Korgar är bra att förvara saker i så som mössor och kepsar. Min man och tjejerna är duktiga på att använda sig av diverse huvudbonader både sommar som vinter, själv är jag mindre förtjust i att ha något på huvudet så jag behöver ingen korg för det då jag endast äger två kepsar.


Många skor blir det när det är tre tjejer i familjen.

Tack för att du kikade in hos mig. I morgon kommer fler bilder på vad vi gjort och inte gjort. Det är ju precis som någon sa"Rom byggdes inte på en dag". Det är väldigt nyttigt att se dessa bilder och faktiskt se vad man har åstadkommit under året för att inte hela tiden känna att man inget gjort. 

 Här har vi haft en riktig sommardag idag med temperatur på nästan +30 och sol. Superskönt och det kändes till och med lite ovanligt, för det var ett tag sedan.Vi ses imorgon hoppas jagoch tills dess ha en underbar tisdag mina vänner.2 comments:

tinajo said...

Roligt att få gå "husesyn"! :-)

Lotta said...

Tack gulliga för att du checkar in!!! Det värmer så ska du veta!

Vi är ok, strömmen kom JUST NU tillbaka. Jippie! Livet blir så mycket enklare med ström :-) Dessvärre miljoner fortfarande utan. Hela tri-state area illa drabbat med översvämningar, nedfallna träd, strömavbrott.

Nu är det iallafall över. Det har varit hemskt. Hela dagen igår satt vi som på nålar. Det blåste bara mer och mer och vi visste inte hur det skulle sluta.

Å, vad fin hall ni har!! Tack för att du visar, så roligt att se.

kram
Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...