Tuesday, 23 October 2012

Spice things up!

 Det gäller att krydda sin tillvaro med härligheter. I dag har jag gett mig själv några förutsättningar för att kunna göra just detta.
Oregano

 Min blivande kryddträdgård har precis iordningställts. Det gjorde jag i förmiddags genom att köra jord och fylla pallkragen vi byggt med tidningspapper, näring, halm och mera jord.


Vanlig timjan & citrontimjan (längst fram)


Korriander

Salvia

Rosmarin

Mynta

Curryplanta

 I mitten så har jag sått dill som jag faktiskt aldrig provat att göra här i Australien. Hoppas det funkar bra för det är ju så gott i kalla såser och till fisk. Sedan finns en liten tom bit där jag inte riktigt vet vad jag ska sätta. Kanske mer basilika eller bladpersilja? Ska se vad som finns i butiken innan jag bestämmer mig. Curryplantan lämnade jag i krukan tillsvidare. Minndes hur stor den blir så det ska jag ha någon annanstans.
Så där, straxt runt hörnet utan för garaget men lätt att nå via dörren i tvättstugan när man står i köket och lagar mat. Inte precis utanför dörren som jag tänk mig men här får de mycket sol en stor del av dagen och det är ju bra. 

Tror att de kommer att växa och trivas här. Flera av dessa plantor har jag med mig från vårt förra hus och min gamla kryddhörna där. De har stått i krukor och sett rätt enländiga ut då det är över ett år sedan de blev satta i kruka innan vi lämnade vårt gamla hem. Äntligen i hamn nästan på vår årsdag av inflyttandet. 

Vet du någon härlig krydda som jag borde ha i min kryddhörna?

H en härlig dag!


11 comments:

Tamar SB said...

What a great garden!

Pia said...

Någonslags lök? Gräslök, lökstjälkar (fritt översatt från finskan: luftlök). Hur är det med rabarber där borta? Jo, förvisso är det ingen krydda och ryms ju inte i lådan, men kom bara att tänka rabarbepaj...

Jo, nej Jga har inte målat ängeln, utan förde henne till stugan, där jag nu vistats i tre dagar. Kanska kusligt börjar det redan bli, när det är så tidigt mörkt om kvällarna, regnigt och spöökligt. Men dit åker jag till varje lediga dag jag har. Och bara njuter av ensamheten - och ibland av något litet pyssel. Men, du kan ju bara ana hur här hemma ser ut???!! Hur kan EN människa få det att se så stökigt ut (min man)??!! Jag skulle ha lust att vända på klackarna, då jag öppnar dörren! GGGR!
Jahapp. Nu skall jag och min yngsta dotter och köpa gympabyxor till mig (jag som h a t a r gymppa, har börjat med bodybalance)! Hon har lovat komma med som sparrare, att jag inte backar ut i sista sekund. Har trenat med tjocka collegebyxor hittills, men nu orkar jag inte längre (kondisen bara tynar, ju mer ja trenar)! PUUST!

sköt om dig och dina odlingar!

Kraaamar!
-Pia-

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Åh så massa gott du har ordnat!!
Hade inte saknat nåt där...ja kanske vitlök hade varit kul o provat!
Eller jag har ju provat men nej, som så mkt annat fick jag inte till det heller!

Ha en fin dag, Klem Anna

Anonymous said...

I don't understand the language but I understand the photos pretty well and you have a lovely garden. I even show it to my mother because we're trying to have our own plants on the balconies. we live in a flat. many good ideas here. thank you for sharing. visiting from 'communal global'. I'm your new follower. happy Tuesday :) xxo

tinajo said...

SÅ härligt med egenodlade kryddor! :-)

Anonymous said...

Så ljuvligt med egenodlade mumsigheter : ) kram från Hjo Sofia

Svart, vitt & rött said...

Så mysigt med egenodlade kryddor! Hämta kryddor, grönsaker och frukt från trädgården är hur coolt som helst! Jag är mycket avis på det fina vädret! Sååå härligt det ser ut!

fianathome said...

Lyx att få skörda örterna från egen härd. Vad blir första rätten?
kramis
Fia

A House With A View said...

VAd himla fint du gör!! Och sååååå härligt med en egen kryddträdgård!!! Bara att gå ut och klippa av det man vill ha i grytor och såser, perfekt!! Jag hoppas komma igång med vårt växthusprojekt snart också, kanske till våren... men tyvärr har det inte fått så hög prioritering eftersom det funnits annat viktigt som gått före.

Kraaaaaaaaaaaaam aka

TIDSOPTIMISTEN said...

Jag skulle ha lagt till Basilika det använder iaf jag mycket i pasta och sallader. Skönt med ett eget kryddland att plocka färskt ifrån när man lagar mat, det är lyx :)
Baletten har en liten paus just nu min kompis tröttnade och jag ville inte gå själv men det var roligt så länge det varade och har jag tur kanske hon saknar det lite så vi hamnar där igen ;) Jag får ta lite tyll och köra lite positioner framför spegeln här hemma istället... ha ha ha.

Kram Ullis

Lotta said...

Så härligt!! Massor av sköna kryddor och örter. Tänk vad läckert när ni lagar mat och har allt det här.

Timjan, mynta (i isvatten) och rosmarin är mina favvisar ;)

KRAM!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...