Monday, 15 October 2012

Grönsakslandet

Äntligen blev det dags för att plantera grönskaer. Som vi längtat! Det är hela två år sedan vi hade egna grönsaker att skörda, det var i vårt gamla hus men nu så. Strålande sol i igår, söndag och vi for iväg till det stora byggvaruhuset med en trädgårdsavdelning. Köpte 9 tomatplantor i olika färg, form och storlek, paprika, sallad, gurka, sockerärtor, morötter och räddisor. Det blev också en del nya kryddor som ska planteras i en ny kryddträdgård senare i veckan.

Planterat gurka
Paprika
Mannen lekte med kameran och provade nya perspektiv!?


Dags att täcka hela landet med "hö" för att skydda mot avdunstning under de heta sommarmånaderna. Vi använder oss inte av hö utan det är sönderstrimlade sockerrör som läggs ut. Dammigt och inte så bra att andas in för det kliar i halsen på mig men om man håller andan lite så fukar det bra.
Paprika
Libanesisk gurka, de korta små.
Massor av basilika planterade jag runtom tomatplanterna för det hjälper mot skadedjur och sjukdomar på tomatplantorna. Dessutom så har man ju salladen nästan klar när det växer bassilika berdvid.
Plastpåsarna är till för att skydda mot eventuellet kalla nätter som fortfarande kan dyka upp. Nu är det bara att vattna och vänta. Kan tänka mig att vi kan börja plocka sallad inom någon vecka medans gurka och tomater tidigast i januari.

Jag önskar er alla en härlig vecka.
Tjingeling!10 comments:

tinajo said...

Åh så roligt - vad ni ska få festa sedan! :-)

Bodil Brink Morse said...

Vad kul att plantera och se det växa upp och sen skörda.
Tack för din kommentar hos mig.
Ha en super måndag!
Kram Bodil.

Bokcaféet i byn said...

Härligt att få ta del av era grönsaksodlingar! Det är ngt alldeles speciellt att skörda och äta sina egna grönsaker!
Önskar dig en fin tisdag imorgon!
Kram Anna

A House With A View said...

Nu är sööööta bloggerskan i farten minsann:))) Och vad himla kul att få skörda allt det goda sedan!! Hoppas ju få se allt det frodiga när det växt på sig lite:))

Stöööööööööööööööörsta kraaaaaaaaamen aka

TIDSOPTIMISTEN said...

Vad duktiga ni är och jag längtar till nästa sommar då hoppas jag att vi också får i ordning ett riktigt trädgårdsland för det är bra mysigt att skörda "sitt eget".
Jag har också en blomlista bredvid datorn - det är ju så ofta man ser en massa fint hos alla bloggerskor men glömmer det också lika lätt om man inte skriver upp ;)

kram Ullis

Lotta said...

Vad fint det blir! Ni är jätteflitiga. Härligt sedan när ni kan sköra ;) Det blir fest då som Tina skriver!

Japp, nu har jag nog återacklimatiserat mig. Det var nog pumporna som gjorde det ;)

Ser gärna mer bilder från Melbourne!

Kramar!!

fianathome said...

Oj va du är duktig. Det där blir ju jättebra och säkert stora plantor.
Kramis
Fia

Vardagslyx said...

Så mycket gott! En köksträdgård skulle jag verkligen vlja ha, men det finns inte en chans att jag skulle kunna sköta nåt sånt. Inte ens mina krukväxter överlever någon längre tid...


Kram Pernilla

A House With A View said...

Halloj igen Anette!

Ang din fråga om minipaj, näää jag har inget recept, jag googlar pajdeg och klämmer ut degen i formar. Därefter förgräddar jag formarna en liten stund innan jag lägger i bären:)))

Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

TIDSOPTIMISTEN said...

Tack för din snälla och fina kommentarer hos mig - hade du bott lite närmare hade jag bjudit dig på ett glas Apotekarens julmust ;) fast då hade du väl haft din egen i kylskåpet antar jag !!!

Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...