Friday, 30 December 2011

Roliga julklappar

Vi hade nästan bestämt oss för att det inte behövde bli några julklappar till julaftonen då det är sååå mycket saker vi ändå behöver till vårt hus. När jag fortfarande var singel och bodde själv hade jag inga som helst problem med att önska mig saker till "hushållet" men när vi flytta ihop kände jag att jag ville ha grejer till "mig själv och inte vinglas som även mannen skulle dricka ur. Men nu har jag kommit över det helt. Så i år hade jag sagt att köp gärna en ny stor matberedare/foodprocessor till mig för vi behöver en. Vi gav oss iväg för att hitta en men utan lycka och sa att vi väntar med julklappar tills mellandagsrean, Denis ville ha en rakaparat.
 Så på julaftonen så packar jag upp detta ur ett paket från min man. Jag skrattade och tänkte att det säkert bara var kartong med annat innehåll. Men icke, det var ett ställ för rostat bröd. Tror jag bröt ut i hysteriskt skratt och undrade varför i hela friden han köpt detta till mig?!?!? Förklaringen var att han tyckte att jag ju ändå alltid letar efter någonstanns att ställa mina rostade brödskivor för att svalna så varför inte ha ett riktigt ställ! Ja vem kan komma med motargument till en sådan förklaring? Inte jag iallafall och det var ju rätt logiskt, för det är ju så jag gör när jag rostar, lutar brödet mot en ledig burk.
 Tyvärr fick vi lämna tillbaka denna smarta brödlösning för vanliga brödskivor fick inte plats, de var för tjocka helt enkelt. Trist eller hur!
 Det här är en annan "rolig julklapp" från ett annat år. Denna fick min man av mig. Han tyckte alltid att det var så jobbigt och kladdigt när, speciellt jag lagade mat och lade skeden från grytan på bänken bredvid. Så en jul hittade jag denna och tyckte att den sak han få. Är en av de bättre investeringar jag gjort, för den håller bänken runt spisen förhållandevis ren, om man nu kommer ihåg att lägga skeden där.
 Ja sådär håller vi på och letar knäppa och roliga julklappar till varandra och oftast är tanken bakom dem himla finurlig och smart. Detta är första gången som vi (jag) behövt att lämna tillbaka något för att det inte funkar som det ska.

Så där ja nu är det bara en dag kvar på detta år! Snart är det ett nytt och härligt år som knackar på. Men innan dess ska jag gå och dricka mitt kvällsfika och titta på del 2 i Stig Larssons triologi.

Tjingeling!


2 comments:

BBQ VILLAGE said...

Jag och min man ger heller inte julklappar till varandra, vi köper något eget vi vill ha istället och säger sen att detta var din julklapp från dig till mig - låter helt stört egentligen. Tårtan var god enligt kollegorna - och den tog slut idag. Själv åt jag bara en smal smal bit knappt så man kände smaken men inte bara för dietens skull utan jag är helt enkelt inte alls speciellt förtjust i tårtor.

Kram F

SwedishCorner-DownUnder...Pernilla said...

Ha en trevlig nyårshelg, Anette :)

Kram från Queensland♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...