Saturday, 3 December 2011

Julmarknad

I dag har vi varit på julmarknad i Melbourne, närmare bestämt i Svenska kyrkan. Kyrkan är belägen i ett mycket flott område, mest exklusiva i Melbourne.  Tidigare låg även konsulatet här men nu finns bara ambasaden kvar i Canberra.

 Här i huset håller både danska, norska och svenska föreningar till så det finns alltid saker från alla länderna till försäljning.

Här kunde man köpa spelet Kubb.

Min favoritaffär, Kikki.K

Här såldes svenskt godis till hutlösa priser.

En svensk....?
 Sedan finns det ju alltid en barnhörna för de yngsta att ha kul i. Mina tjejer älskar att hoppa i hoppborgar och även om denna var av det mindre slaget så hade de jätteskoj, under pappas vakande öga.

 Det fanns också ett minizoo vilket finns på nästan alla tillställningar & marknader numera. Tjejerna fick varsin liten mugg med djurmat som skulle underlätta för att hålla i dem. Emily är något modigare än lillasyster Sofia som helst tittar på bara och kanske klappar lite.


 Sedan var det dags att äta lunch. Behövs det sägas att det var massa folk där och köerna var oändliga. Vi valde dock att äta dansk korv till barnens förtjusning. Det fanns dessutom en massa olika smörgåsar, skagenröra, räkor, köttbullar & rödbetssallad men kön var för lång så det tar vi ett annat år.
 Till efterrrätt blev det norska pannkakor eller vad de nu kallades för. I kön såg jag även dessa danska köttbullar på bröd som jag provat tidigar och de är inte så tokiga de heller.

 Fast som sagt så är ju korv en storfavorit. Alla andra hade hunnit äta upp sina korvar innan jag han med att ta en bild. Sedan blev det visst isglass också hur det nu gick till! Måste bara tillägga att min yngsta dotter faktiskt själv spänner fast sig i vagnen för hon vill det. Det är alltså inte vi föräldrar som vill att vår dryga 3.5 åring ska behöva sitta fastspänd. Hon gillar sin vagn bara. Att hon sedan gallskriker när hon helt plötsligt vill ur vagnen är för oss lite av en gåta och alla runt om tror då att vi spänt fast henne som hon skricker..."Let me out of here now"!!! Allt utan förvarning.

Träskoförsäljning finns varje år & är för mig en gåta.

 Vi hade lite tur i år då vi faktiskt var där på en lördag vilket vi inte brukar och dessutom stannade längre än normalt. Helt plötsligt så kom luciatåget som de anordnar, tågande ut bland oss med sång. Jättefint och stämningsfullt. Tjejrena som aldrig sett något liknande tyckte det var fint och sjöng med lite här och där i sånger de kände igen.
Här är dagens inköp, nypon- och blåbärssoppa och en påse julte. Det fanns mycket mer men inget som jag direkt behövde just nu. Kan åka tillbaka vid ett annat tillfälle.

Trevlig 2:a advent till er alla!

4 comments:

BBQ VILLAGE said...

Vilken härlig dag för barnen och för er också med luciatåg, varmkorv och en massa söta djur.

Trevlig andra advent till dig också ;)

Kram F

Pia said...

Måtte ha varit en härlig tillställning för er alla! Att få en liten stund, en liten bit av Norden dit!

Kramar!
-Pia-

Framgångsbyran said...

Jag gillar "svensken" i hemsydd "bäck i bölja pyjamas" :)
Vilken mysig dag! Tror det blir en kortis till gamla Enskedes julmarknad imorgon.
Kram I

SwedishCorner-DownUnder...Pernilla said...

Härligt med svensk julmarknad!

... vi var på svenska skolan/svenska klubbens julmarknad i Brisbane förra helgen - tur att maken inte jobbade då!!

Kram från Qld♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...