Friday, 2 December 2011

Invigning!

I går kväll var det invigning av min nya köksbänksskiva och ugn. Det blev härliga saffransskorpor som jag hittade receptet på hos Fru Westman. Senare visade det sig att jag faktiskt hade det själv i min "A Piece of Cake" av Leila Lindholm. Så goda och enkla att dem kommer jag att göra om igen.


Att använda bänken till att baka på var toppen, hade väll inte trot något annat heller men det kändes kul att det var så bra. Härligt med allt utrymme.


 Ugnen skötte sig bra, kanske att man behöver något längre tid än det var angivet i receptet. Hittills så har vi endast gjort klyftpotatis i ugnen och även den behöver något längre än vi normalt är vana vid. Men det handlar ju bara om att lära sig hur den här ugnen fungerar.

Nästan färdiga skorpor som håller på att torka. Det var definitivt inte sista gången jag bakar här. Nu när jag är varm i kläderna kommer det att bli lussebullar och pepparkakor som står på schemat här näst.

Tjingeling på er & en trevlig 2:a adventhelg!

4 comments:

Pia said...

Njam och mums! Kanske borde jag också pröva på skorporna - jag som ALDRIG bakar?
Så mycket du hunnit med san jag senast var här. Hahhaaa så fint "reportage" där mannen din sitter såå nöjd och beskådar dina trapatser...!!!

Det var (är) en jättefin julkalender åt flickorna!!!! Superfin idé!!

Önskar dig en trevlig helg och andra advent!

Kramar!
-Pia-

Christina said...

Saffransskorpor är ju så gott! Ska baka såna i nästa vecka. Har du provat att göra saffrans drömmar? Om inte, så måste du bara prova så spröda och så jättegoda är dom! Ha en bra helg/Lila-Christina

Fru Westman said...

Sv: Jamen visst är dom supergoda! Vi har snart ätit upp satsen som jag bakade förra helgen. Får nog göra en ny innan jul! :)

Trevlig helg!

Kram Linda

Anette Ryan said...

Pia: självklart måste du prov. De är superenkla och man kan(nog) inte misslyckas.

Christina: Saffransdrömmar är det vanliga drömmar fast man lagt till saffran bara? Har du något recept du kan dela med dig av?

Fru W: Här är de snart slut också!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...