Tuesday, 13 December 2011

Ihopsättning av julgranen!

Så var det då dags igen för att ta fram julgranen. Ja jag har en i plast mest för att det är enkelt och när jag flyttade hit så upplevde jag att alla hade plastgranar och visste inte riktigt vart man får tag på en riktig. Idag vet jag var det finns riktiga och att alla har inte plastgranar. Men då det inte är några svenska granar vi har här Down Under så har jag kommit på att jag föredrar plasten. De riktiga luktar nämligen väldigt starkt och inte alls gått. Det sticker liksom i hela näsan och man (jag) vill nysa jämt!
Våran förvaras i en smidig och behöndig plastväska och alla grenar är märkta och det är superenkelt att sätta ihop den. Var gjort på mindre än 10 minuter!

 Bleysningen är ju alltid lika kul...inte! Inte för att min slinga är trasslig, inte alls. Men att få den lagom runt och så att det räcker och blir jämt är alltid ett pyssel.
Stjärnan på toppen inhandlades förra året på äldsta dotterns begäran. Hon hade påmint mig om den länge men jag hade ingen hittat som jag gilla och jag gillar dem egentligen inte så mycket och har aldrig haft någon. Men på begäran fick det ändå bli en.
 Röda kulor ska det vara och mycket, tror det finns lite plats för flera trots allt. Några halmhjärtan som barnen fått av sin mormor pryder också granen.
Julbockarna är från IKEA och köptes för några år sedan när de fortfarande tog hem halmgrejer. De är rätt fina, för att vara antagligen kinesiska julbockar , fast lite vingliga. Ända fram tills slutet av granuppsättningen hade mannen huvudansvaret för kameran men sedan fick jag för mig att jag skulle prova vilken inställning som tog bästa granbilden. Så här kommer några av dem!

Jag gillar detta ljus.

Närbild på halmhjärtat

Sist men inte minst en närbild på de fina julbockarna om än sena och lite vinda.

Har ni som kikar in här tagit fram eller klätt er gran ännu? I Sverige brukar man ju göra det ganska nära julaftonen. Här i Australien är jag nästan lite sen. De flesta jag känner har redan haft granen framme sedan 1 december. Men så åker den oftast bort himla snabbt, hos många är den borta redan på annandag jul då många börjar sin sommarsemester och åker bort i flera veckor.

Här finns en länk till hur man sätter ihop en julgran. :-)

Trevlig Lucia på er alla!

6 comments:

Framgångsbyran said...

Vet du vad, jag börjar tro att "ta fram och klä granen" traditionen ändrats väldigt sedan vi var små. Då var de som sagt kvällen innan och det var ganska generellt, tror jag. Men nu verkar fler och fler fixa det här någon av de första adventshelgerna. Och visst, då får man ju njuta längre. Hänger troligen ihop med det utbredda plastgransanvändandet.
Fint blev det Anette!! Kanske ska jag låna mammas plastgran... Hmm..
Stor kram till dig och gänget
Inger

tinajo said...

Haha - ljusslingan ger mig bryt varje gång, avskyr den! :-D

Härligt juliga bilder - och i dag är det ju Lucia, firar du/ni?

Vardagslyx said...

Nej, vi har inte klätt den än, men vi var och köpte en i lördags. Tidigt för att vara oss - stort framsteg!:)

Gillade dina olika granbilder!

kram pernilla

A House With A View said...

Och jul det blev!!!! Så fint det ser ut med granen och de fina halmbockarna nedan!!! Superfin bild på dem!! Vi har inte klätt granen än, det blir dock till helgen för vi har inte tid att göra det nästa vecka! Så det är rätt tidigt, för många tar ju in granen dan före julafton!

Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

BBQ VILLAGE said...

Det blir verkligen en perfekt Disney gran med er plastgran - vi har alltid äkta och det kan bli en lite gles och ful stackare ibland men det är lite charmigt också. Traditionen för oss är väl egentligen att klä granen dagen innan julafton men i år blir det nog nu i helgen det kommer att ske - vill så gärna njuta lite mer av den ;) och så ska vi ändå inte vara hemma hos oss på självaste julafton.

Kram F

Miss Vintage said...

Hi Annette
I have awarded you the Liebster Award, a little recognition for blogs with under 200 followers (at least I hope you only have 200 followers but I cant see your followers but ... well I dont hope that but you get my meaning). I love following your blog and hope xox Miss V
There's more information about the award on my blog here:
http://missvintageshouseofpain.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...