Wednesday, 28 December 2011

Lekstugan

Vi har byggt lekstuga idag. Det stod i beskrivningen att det skulle räcka med två vuxna och två timmar. Lät lite väl optimistiskt tyckte vi så vi kallade in förstärkning. Någon måste ju sköta fotograferingen också.
Alla delarna utlagda på gräset först och sedan var det lite som ett pepparkakshus att sätta ihop, fast något tyngre.Det mättes, skruvades, borrades och tjivades lite om hur saker skulle göras. Min man var dock beslutsam och sade till sin bror (som ofta vill göra lite på annat sätt): "Vi följer beskrivningarna och instruktionerna på pappret!"Ena takdelen på plats. Ser ni att taket har en litet fint ljusinsläpp i taket för extra ljus inne i stugan och att det skyddar lite mot solen också.
Huset var väll inte helt rakt och det krävdes att vi allt som oftast höll och tryckte hårt så att skruvar gick in över huvudtaget.

Mera mätandes och kollande att det stämmer på alla sidor och att det blev vinkelrätt överallt. Det är ju trots allt ett litet hus och inte ett pepparkakshus även om det hade lite av samma princip över sig.

Det blir lätt långtråkigt att vänta länge när man inte har helt begrepp om tiden.

Taklagsfest och tjejerna var inne på två röda för att testa och se hur det såg ut inne. Sedan var det lite svårt att få ut dem igen för att kunna fortsätta.

Så där ja, en lekstuga med "klass" måste ju ha en veranda och ett litet staket också.


Vattenstationen sköttes om av tjejerna som servade vatten men drack mest själva. Det är tydligen så mycket roligare att dricka när man har is i vattnet. Tror de satte i sig runt en lite var i ganska snabb takt.

Mera funderingar och diskussioner kring hur saker skulle sitta ihop, medan tjejerna tålmodigt väntade utanför.

Så där ja! Fyra timmar senare och fyra vuxna så stod lekstugan klar att användas. Det tog väll inte riktigt fyra timmar heller då vi faktiskt tog lunchpause mitt i och åt lite rester av all julmaten. Men så där då var den klar och tjejerna spenderade resten av dagen där inne innan det var dags att plocka ihop och åka iväg på BBQ middag hos svågern. Lägg märke till att den lilla lekstugan också har sin egna BBQ där på vänstra hörnan.

Tjingeling!


6 comments:

B is building a house said...

Omg! Adorable! I want one :)

Anette Ryan said...

It's cute isn't it :-) All it now needs is a slap of paint and some home made curtains.
Bought it on e-bay for a bargain.

Framgångsbyran said...

Wow vad fin!! Jag gillar verkligen BBQ på hörnet. Ser fram emot uppdatering av inredningen :)
Jag fascineras också av hantverkarnas skoval...
Kram

Anonymous said...

O, så fin den blev, nu måste flickorna vara glada över ett eget krypin. Men står huset direkt på marken? Vilken färg blir det så småningom? Kramis M/Mm

Anette Ryan said...

Inger: Hantverkarnas skoval faller väll mest på Alan då med sina flipflops som han ALLTID har på sig oavsett årstid ;)Å visst e BBQ häftig.

Anette Ryan said...

M/Mm: Jo då huset står direkt på marken, tryckimpregnerat trä. Men som det mesta här i Oz med trä slängs det ner i/på marken utan underarbete!!
Färgen blir antagligen "en liten röd stuga med vita knutar och förstukvist"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...