Saturday, 24 December 2011

God Jul!

Så har vi då äntligen landat och det blev julafton som alltid. Vi firar julen hemma hos oss idag med bara vår lilla familj. I dag har barnens pappa ledigt och är hemma då det är lördag. Annars så är ju julaftonen en jobbdag som vilken annan här i Australien, ja förutom att man slutar lite tidigare då. Här är ju Juldagen den stora dagen.
Det fiffiga med allt detta är att vi får två dagar. Vi har provat lite olika lösningar genom åren men nu har vi kommit fram till att det passar oss bäst att fira den 24:e, julaftonen tillsammans med våra barn och då öppnar vi alla paket från familjen och oss. Vi avslutar med en traditionell svensk julmiddag, ja ett litet julbord med de rätter vi tycker om och som går att ordna härifrån.

På juldagen besöker vi min mans familj där det vankas jullunch och paket till flickorna från kusiner,  farmor & farfar. Det brukar bli mycket folk där till lunch. Men självklart inleds juldagen med en julstrumpa som tomten varit här och fyllt på under natten och som tack har han fått mjölk och kakor kvällen innan.

Det gäller att ta vara på det bästa från två kulturer. Dessutom blir det ganska lugnt och skönt och inte så mycket stress. Nu ska vi ta och göra oss iordning och hoppa ur pyjamasarna och ta våra cyklar till parken för att leka loss lite innan lunch och därefter paketöppningen. Det är mycket energi i luften som behöver få utlopp idag !

God Jul till er alla och tack för att ni tittar in och kommenterar. Om ni bara visste vad glad jag blir av att ha er på besök.

GOD JUL!

8 comments:

B is building a house said...

Merry Christmas!!!!!

Anette Ryan said...

Merry Christmas to you too B!

Pia said...

Roligt att läsa om den australiensiska julen...och er jul!

GOD JUL!

BBQ VILLAGE said...

God fortsättning och hoppas ni får en riktigt mysig låååång julhelg ;)

Kram F

Hildas hem - Sofia said...

Så mysigt att ni får suga på karamellen lite mer eftersom det är två kulturer som möts :)

Jag önskar dig en fin tisdag!
Kram Sofia

A House With A View said...

Vad roligt att få en inblick i hur ni firar! Det är ju lite olikt den svenska traditionen, men så mysigt att fira två dagar i rad - perfekt ju :))))

Stooooooooor kraaaaaaam aka

Kia said...

Hej! Hitta precis hit och kul att läsa om skillnaderna i olika länder. Hoppas ni fick en God jul.
Nu ska jag titta vidare.
Kram Kia

Jenny said...

Hej Anette!
Det låter som ni haft en härlig julhelg! Mysigt att få fira julafton hemma med familjen:)

Ha en God Fortsättning!

Kraam Jenny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...