Sunday, 11 December 2011

En fullspäckad söndag

Ja det hade vi idag, den 3:e advent. Av tradition så går vi på min mans "work picnic" som annordnas av den sociala vänklubben på hans jobb. Vilket innebär att det bjuds på diverse åktillfällen & karuseller, glass, godis samt att jultomten kommer med en present till alla barnen. För våra tjejer är detta ett viktigt datum som det pratas om under hela året. I år krockade det med den stora balettshowen samt att vädrets makter spelade oss ett spratt, vi hade värsta monsunregnet under kvällen och natten. Så när vi vakna såg det dystert ut.
 Men vad gör man inte, på med varma kläder och gummistövlar och så fixar man det mesta på en lerig åker. Tjejerna väntade tålmodigt på att deras pappa skulle hämta ut åkbanden.

 Som synes var det väl värt väntan. Mina tjejer älskar allt som går fort och upp och ner och en det ena med det andra. Ingen rädsla här inte. Själv avstår jag det mesta då jag blir illamående och inte gillar snurriga saker.

 Barnens pappa är lite mer hårdhudad än jag men gillar inte allt heller. Denna snurrande bläckfisk gör honom lite knäsvag men mad gjorde han inte för husfridens skull! Fort gick det vill jag lova. Här finns ingen rädsla alls.


 En trött liten lycklig tjej tar igen sig på soffan efter en stor dag med mycket intryck. Ser du barbiedockan där på bilden? Det var hennes present från tomten i år. Gissa om lyckan var stor hon som tjatat om att hon vill ha en barbie av tomten.
Den stora ballerinan fick lämna nöjesfältet redan efter en timme för att hinna hem och byta om till eftermiddagens show, lite besviken först men det gick över ganska snabbt. När hon och jag sedan kom hem på sena eftermiddagen efter att ha sett hela showen på dryga 3 timmar plus extra för alla avtackningar så låg hennes present och väntade på sängen. Tydligen hade tomten även hört hennes önskan (jag hade aldrig hört den tidigare) för detta var exakt vad hon alltid velat ha! Så bra att tomten ser och hör allt nu när mammor kan missa så uppenbara saker.

Trevlig 3: advent önskar jag er alla!


PS Björnen är en sådan man kan rita på och sedan lägga i tvättmaskinen!

6 comments:

Framgångsbyrån STHLM said...

Ja vem vill inte ha en sån björn...? Wow vilket schema! Och kul blev det!
Fin adventsstaken är.
Kram på dig

Anonymous said...

Hej och hå så tuff Du är Sofia som åket stora saker alldeles själv. Berätta nu detta Mamma Anette för Sofia med kramar Mormor

Fru Westman said...

Vilken happening! Klart att man får trotsa vädret! :) Jag är inte heller någon karusellmänniska, mest för att jag blir åksjuk... :(

Fortsatt trevlig tredje advent!

Lotta said...

Vilka sötnosar du har Anette! Och tuffa också. Jag var så där en gång i tiden, men nu blir jag yr och snurrig direkt. Står hellre och tittar på ;)

Vilken trevlig dag ni hade och tomten kom verkligen med fina paket!

Ha en fin vecka och tack för din rara kommentar!

tinajo said...

Åh vad roligt de ser ut att ha - underbart! :-)

anna of sweden said...

Nu hittade jag hit. Så roligt att få läsa om Australien. Ser fram emot din lista över skillnader så småningom! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...