Sunday, 4 December 2011

En lång söndag

Så här ser det ut hos mig en söndag i december, andra advent närmare bestämt. Soligt men inte överdrivet varmt, nådde knapt +17 idag. Det har varit en hektisk dag men äntligen fick de stackars tomaterna komma i jorden. 

 I år ska vi prova att odla dem i krukor då vi inte har något grönsaksland ännu och gräsmattan fortfarande är för klen för att gå allt för mycket på. Min man köpte en "fyrkruka", alltså fyra plantor i en som alla var olika små körsbärstomater. Vi brukar lyckas bäst med dem och skördar uppemot 500gr per dag under bästa tiden. Får se hur det går i år. Vi är dessutom nästan 2 månader sena med vår tomatplantering.


Här nedan ser ni anledningen till att det var en lång söndag. Min äldsta, Emily hade kostymrepetition på baletten idag och det både drog ut på och över tiden så vi var inte hemma förrän sen lunch, på eftermiddagen. I år firar dansskolan 40år så det blir en uppsättning, Nötknäpparen, vanliga år så dansar de olika grupperna endast sina nummer med något visst tema. Men i år är det både långt och superseriöst.
Men det ser så bra ut och Emily var så duktig, ja alla var bra och inte allt för virriga så här första dagen på scenen. På fredag sitter det som en smäck. Men innan dess har vi två långa eftermiddagsrepetitioner kvar.

Trevlig andra advent och en härlig start på nya veckan.

Tjingeling!

7 comments:

Fröken Tindra said...

Hi, hi, jag läste först att första "tomtarna" var i backen. Så kan det bli när man är insöad på Advent. =0) Låter spännande med olika tomatsorter. Att ni får så mycket per dag. Gott! Hoppas att det går bra i år med trots att ni är sena. Mina hann aldrig klart i år då jag sumpade första blomningen genom att glömma vattna... Den andra blev som sagt... sen...
Vad roligt med balettuppträdandet!
Ha en fin vecka!
Kram!

Anette Ryan said...

Ja du hur tokigt det kan bli när man läser. Vet precis hur det är, gör ofta samma själv och tomtarna passade ju in på årstiden :-D
Tack för att du håller tummarna det behöver vi nog.
Anette

Anonymous said...

Hoppas att det går vägen med tomaterna. Det här med att läsa/skriva fel är det nog många som känner igen sig i.
Hälsa M.m:s stora guldhjärta att hon är så FIN. Kramar M

Vardagslyx said...

Hej!

Hittade hit via din kommentar på en annan blogg. Mysig blogg! Och vilken söt ballerina:)

Hälsningar Pernilla

BBQ VILLAGE said...

Men guuuuuud vilken söt ballerina - önksar jag hade börjat dansa balett LITE tidigare..ha ha.

Kram F

Anette Ryan said...

Hej Pernilla och välkommen till mig :-)

Anette Ryan said...

JA men eller hur BBQ. Jag önskar själv att jag tänkt på det i unga år. Om du bara visste hur duktiga de äldre eleverna är, de bara svävar fram över scenen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...