Tuesday, 1 January 2013

Traditioner

 God fortsättning på Er alla!

Årets först dag är snart över. Kan bara säga att det ser lovande ut för de övriga 364 som komma skall. Kom ihåg att hänga upp och byta ut vår kallender där vi håller reda på vad alla gör när. Den kommer från min favoritaffär, kikki.K, som drivs av en svenska här i Australien. Sedan var det dags för vår årliga tradition som av någon anledning alltid gått av stapeln just på nyårsdagen. Antar att det har med otålighet att göra som det just blir av denna dag.


 Så vad är det vi av tradition gör då kanske ni undrar? 
 Jo vi river pepparkakshuset och äter upp det. Passar liksom bra som nystart att "äta upp" lite av julen och sa var det en mindre julprydnad framme liksom. Diskussionerna gick heta om vem som skulle äta dörren respektive skorstenen och så vidare. Att de bara orkar när de har ett helt hus att sätta i sig och dessutom i värmen vi hade idag.

Lite blev det kvar som vi kan ha till fikat imorgon. Fast ska jag vara helt ärlig så är det inte så värst vidare gott med pepparkakshus, lite mjukt och gammalt smakar det allt. Föredrar nog en helt vanlig pepparkaka.

Vi har annars haft en härlig och rätt produktiv dag i sommarvärmen och alla ser så där härligt solröda ut om kinderna nu i kväll. Det var nog bra att vi fick lite gjort runt om trädgården idag för nu ska det bli väldigt hett de närmsta dagarna och då orkar man inte vara ute. Då får det bli lek och pyssel inne.

Tjingeling !


6 comments:

A House With A View said...

Haha, vilken fest!!!!! En härlig tradition om du frågar mig:)))) Fina bilder! Vill passa på att önska dig ett riktigt Gott Nytt År och en god fortsättning goa bloggvän!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

Maria- Wikers Liv said...

Underbar tradition! Härliga flickor!
God fortsättning fina du!
Kram /Maria

Lotta said...

Vilket bra tradition ;)
Bilderna är jättefina!

God fortsättning kära Anette och ha det så skönt!

Kram
Lotta

TIDSOPTIMISTEN said...

God fortsättning till dig med och vilket pepparkakspartaj ni haft och såklart ska det kivas om allt....ha ha ha. Sån där familjekalender hade vi också när barnen var yngre ett måste för att ha koll på allt och alls aktiviteter ;)

Kram Ullis

Fru Westman said...

Vi har rivit vårat hus också! :)

Gott nytt år!

TIDSOPTIMISTEN said...

Pssst.....Glömde nog säga tidigare att det är "take away" pappersmugg från espressohouse och det är deras julmotiv de har nu, imorgon blir det nog inge jobb på kontoret för min del är fortfarande alldeles för förkyld så ingen kaffe från espressohouse heller :(

Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...