Tuesday, 29 January 2013

Melbourne by train

Ja i går så berättade jag ju att jag "gjort Melbourne" med bil i måndags. Känner mig ännu mer stärkt av alla hejaropp från er så nu kommer det gå som en dans i fortsättningen. Det var fler av er som inte gillade eller helt enkelt undvek bilkörning i storstad så allt jag kan säga är ju att vi inte är ensamma om detta. 

I dag tänker jag visa lite bilder från en annan tur till Melbourne som vi gjorde för snart två veckor sedan, då mormor fortfarande var här hos oss. Vi tog tåget en tidig morgon från vår lilla tågstation. På tåget underhöll sig barnen med att bland annat måla & läsa böcker, alltid poppis.

Bron över floden Yarra som rinner rätt genom stan. Här kan man inte som i Stockholm bada men däremot åka båt till olika ställen runt om stan. Dessutom så tränar många kanotister och roddare här varje dag.

Promenaden längs med South Bank bjuder på mycket att titta på, 
Många statyer!
Höga hus & skyskrapor!Nya resturanger!
Där ute i baren mitt i floden kan jag lätt tänka mig att sitta med ett glas och njuta utsikten
Crown Casino!


Det var första dagen av Australian Open när vi besökte staden och det märktes tydligt. Här hade man lagt ut en konstgjord gräsmatta, storbildsTV och en bar där man kunde njuta av tennisen live.
Mormor & flickorna med vårt mål i bakgrunden, Melbournes Akvarium
Detta var nytt, det fanns pingviner att titta på. De är underbara små djur fast de borde nog inte vara bakom glas kan jag tycka. Fast det var kul att se dem.
Den här pingvinen kom fram till oss där vi stod vid glaset och tittade, han på oss och vi på honom.

Älskar dessa veckra djur, Sea dragons, en slags sjöhäst. Syns inte så bra på bilden men de är så fina och graciösa i vattnet.
I små "bubblor" kunde man titta upp och in i de olika akvariumen som fanns men också gå genom tunnlar där fiskarna simmade över och runt oss, väldigt fascinerande.

Fina blåa hyrcyklar fanns det gott om.

Mera roliga statyer, en munsoffa!
Varmt och skönt ute och på bussen görs reklam för att åka skridskor på inomhusarenan!!Det här var en liten del av det inre Melbourne. Inte så mycket från vår utflykt till akvariet men där fanns ju mest fiskar och det är inte så lätt att fota. Trevligt och lärorikt var det att se på djuren. Trötta återvände vi alla med tåget och kom lagom hem till middagen som stod på bordet och väntade.

Men att köra ända hit in till citykärnan det lär ta lång tid om jag ens ger mig ikast med det. Tåget går ju ända in så det behövs egentligen inte.

Tjingeling!


4 comments:

tinajo said...

Härliga bilder! Tycker du är så duktig som kör i storstad på det sättet själv, själv är jag tyvärr rädd för både trafik och att köra själv och det har bara blivit värre och värre med åren. Vill helst inte köra alls om jag slipper.

Så Vitt Jag Vet said...

Härliga bilder från Melbourne.. Kan förstå att mor din och flickorna njöt av allt fint de fick uppleva...Ja att köra i stan är nog inget problem för mej, men då är det lilla Helsingfors jag talar om. Men skulle nog inte klara att köra på "fel" sida, det skulle nog bli stora problem..
Ha det bra!
Kraam
Sanne

Meta said...

verkar vara en häftig stad att åka till. det kanske är dags att börja spara till en resa.
En helt annan sak. Finns det inga vanliga katter hos er?? läste det i går( skall prata katter i min skola)
Lycka till på nya jobbet:
Ha en fin vecka
Kram meta

fianathome said...

ååååhh va fina bilder. WOW säger jag bara. Har ju aldrig sett något sådant akvarium i verkliga livet. Måste vara en fantastisk upplevelse. skyskrapor..ojoj :)
Vilket fantastiskt otroligt land. Finns ju allt.
KRAM
Fia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...