Monday, 28 January 2013

En utmaning avklarad!

 I dag har jag gjort något jag aldrig gjort förrut. Kanske inte så stort för andra men rätt så för mig. Det var egentligen inge läskigt alls bara ovant. Tidigare har jag aldrig behövt göra det, själv. Alltid funnits någon annan som kunde och då behövde jag inte göra det själv. Men nu har jag hamnat i en situation där jag måste kunna och klara av det själv så det var bara att "ta tjuren vid hornen" och få det gjort och avklarat.
Nu undrar ni säkert vad det är jag gjort?
Jag har kört bil själv till Melbourne!
 Ja nu är det bara halva sanningen. 
Att köra bil till Melbourne och genom på stora motorvägen är inte nytt och heller ingen stor grej, det har jag gjort tidigare om än inte så ofta. Men idag gav jag mig in i själva Melbourne på småvägar och det har jag inte gjort tidigar. Anledningen är ju att vi faktiskt inte är där så ofta och att min man hittar så ruggigt bra att han skulle kunna köra med förbundna ögan, ja nästan iallafall. Men ni fattar! 
Dessutom känns det som om trafiken är "galen" och full med konstiga regler och så finns det 
spårvagnar
som man delar gatan med och då finns det regler för detta också. Så därför har jag unvikt att köra bil i Melbourne eftersom jag inte har behövt det. Förrän NU!

Jag måste numera kunna ta mig hit för egen maskin.

Hit till Svenska kyrkan i Toorak, Melbourne. Det är här som den svenska skolan håller hus varje lördag under skolåret. Mina två tjejer ska börja där nu på lördag då är upprop i kyrkans lokaler. Men inte nog med det, jag själv har blivit erbjuden en tjänst på skolan och idag var jag där på planeringsmöte.

Så det är därför som jag nu äntligen har ett mål och syfte med att behöva köra inne i Melbourne. Detta var mitt första försök och det gick alldeles strålande men så var det också helgdag idag och inte så mycket trafik. 

Men som sagt kanske inte så stor bedrift men den behövdes göras och jag behövde få det överstökat. Nu är det gjort och jag känner mig väldigt nöjd med mig själv. 

Ha en härlig dag!8 comments:

Black Iris said...

Snacka om att jag är imponerad. Jag hade aldrig gjort det även om jag kunde stan.. Avskyr att köra i städer..

Kram Maidi

Åse said...

Grattis till tjänsten och bra jobbat att klara av färden dit, usch jag gillar inte att köra bil i storstäder . Kram

Maria said...

Jag förstår preciiiis! Jag avskyr att köra inne i större städer! Hu....
Jag beundrar dig verkligen och så klart du ska vara stolt! Det ÄR en stor bedrift!
Kram /Maria

Maria said...

Rättare sagt... jag kör INTE i större städer. Kände att jag fick lov att förtydliga mig där, annars har jag ljugit ;)
Kram igen!

Anonymous said...

Imponerande! Grattis, till din nya tjänst! :)
Jag har följt din härliga blogg i långt över ett års tid och kände att det var på tiden att skriva en kommentar.
Tack för att du skriver och delar med dig av ditt liv, ditt aussie life:).
Kram Jenny

Melody Shih tzu said...

Härlig känsla när man klarat av något som man egentligen inte känner sig bekväm med att göra. Första gången är ju alltid värst. Grattis till tjänsten och till bilkörningen! Det kommer att gå galant!
Kramar
Melodys matte

Bokcaféet i byn said...

Bra gjort Anette och grattis till jobbet! Spännande!
Jag beundrar alla som vågar sig ut i de flerfiliga vägarna med vänsterkörning! Men jag antar att vänsterkörning inte är ngt problem för dig!!
Önskar dig och familjen en fin tisdag!
Kram Anna

Anette Ryan said...

Hej Jenny! (Annonym)
Vad kul att du ville lämna en kommentar :-) Jag blev så glad för dina fina ord. Hoppas du nu vågar komma tillbaka och kommentera igen. Jag ser framemot det. Hoppas du läser detta här då jag ju inte hade någon annan väg att svara dig :-)
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...