Saturday, 26 January 2013

The Nobbis - fågeludden

 Minns du Hitchcocks film fåglarna? Så brukar det vara här ute på The Nobbis, den västra udden på Phillip Island. Har varit här ett antal gånger och det är alltid proppfullt med fiskmåsar. Men inte när vi var där  i början av veckan. Det var helt tomt, ja förutom ute till havs där de nu höll till. Kom på att alla de andra gångerna har vi faktiskt varit här under våren, fåglarnas häckningstid förståss. Nu är det ju mitten av sommaren och fiskmåsarna lämnade sina bon innan december!

 Men trots att det inte fanns några fåglar att titta på så är det ett häftigt ställe att besöka. Man kommer direkt ut i det karga känsliga kustlandskapet på en fin gångväg som leder en längsmed kusten och  förbi en massa små skyltar med information om vad mankan se. Älskar tillgängligheten dessa "gångvägar" skapar, de är bra på dem här i Australien.. 


 Vatten & vågor är mäktigt. Stora krafter och fascinerande att titta på tycker jag. Kan titta hur länge som helst.

 En stor undervattensgrotta skapade ett rejält sug bland vågorna samt ett mäktigt dån när de träffade väggen längst in i grottan, ett stort "blowhole". Man ser vattenröken komma ut ur grottan efter att vattnet träffat väggen. Här höll fåglarna till denna gång, ute till havs.
 Dock träffa vi på en mycket ovanlig syn så här års och även tidsmässigt, en liten pingvin. Jodå den är där inne i sitt bo. Vi såg den röra sig men det var allt jag lyckades fånga. Det fanns hus byggda för dem här ute bland fiskmåsarna. Annars brukar de hålla till på andra ställen på ön men sedan några år tillbaka så håller de på att få pingvinkolonin att öka i antal och man har börjat förse dem med små "hus" lite här och var. Phillip Island är nämligen välkända för sin Penguine Parade där man kan se dem på kvällen när de kommer upp ur vattnet för att gå till sina "hus".

Klippan där ute kallas för Seal Rock och där kan man om man har tur se sälar. Här finns världens största koloni äv pälssälar uppemot 20 000 stycken sägs det. Vi såg inga denna gång men så hade vi ingen kikare heller. Tidigare gånger har det varit lätt att skymta dem där ute på klipporna. Men som sagt så var det inte så mycket djur som det brukar vara men en härlig utflykt innan vi åkte tillbaka till vårt hus, åt lunch och gick till stranden. 

Så där ja det var mina sista bilder från Phillip Island semestern med sol och bad. 

Ha en fortsatt trevlig helg  
Själv ska jag gå och titta på Kurt Wallander som visas på TV:n i kväll. Kul att höra svenska skådisar prata.

Tjingeling!


2 comments:

Jesh St Germain said...

Great views on the water side! And cute pictures of the kids:) Have a great upcoming week!

Lotta i Connecticut said...

Helt sagolikt! Vilket landskap. Jag är helt tagen av dina bilder och den fantastiska gångvägen så man kan ta del av allt det här vackra på ett enkelt sätt.

Bilderna på flickorna är som alltid ljuvliga!!

Å, vad härligt ni har det.

KRAM
Lotta

Ps. jag har en podcast app, jättesmidigt. Sedan söker man på de podcast men vill lägga till

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...