Wednesday, 30 January 2013

Återvinning

Jag gillar att återvinna saker.
Jag brukar återvinna blommor. Ja mest handlar det om krukväxter som gjort sitt i krukan och ser färdiga ut för sophögen. Då brukar jag plantera ut dem i landet om det är något jag gillar och vill behålla. Oftast funkar det otroligt bra att göra så i vårt klimat . Nyligen gjorde jag just så med mina petunior. 
Varje år i oktober brukar jag plantera hängpetunior som växer och frodas så fint och i slutet av januari ser de mindre glada ut och då tar jag fram saxen och ger dem en rejäl klippning och någon vecka senare är de som nya och hänger med fram till maj månad.
I år blev petuniorna aldrig fina, bara långa och rangliga och med bruna trista blad på en gång. Så runt nyår köpte jag nya och planterade dem i krukorna men tänkte att kanske kan de gamla ta sig någon annanstanns. De fick sig en rejäl klippning och sattes i ny jord. Och...


Voila!
Lite andra fina växter som blommar runt om i trädgården just nu. Kanske kan jag återvinna dem också när de börjar ge upp lite senare. Men just nu frodas de så återvinningen får vänta.

Denna blomma heter trix colour. Den har tre färger på sina blommor men är samma växt.


Krassen har tagit sig rejäl och växer mer på bredden än på höjden. Den gillar inte när vi haft de där riktigt heta dagarna dör då blir den brunbränd och väldigt ledsen men den har återhämtat sig fantastiskt fint efter den där varma +43 graderna i början av januari.

Brukar du återvinna (omplantera) växter eller åker de på tippen direkt när de gett upp?

Ha en skön mitten i veckan dag!4 comments:

Fröken Gredelin said...

Vad roligt med en Australien-blogg! Jag firade jul ett par timmar söder om Melbourne för en del år sedan, var i en liten by som heter Harmes Haven utanför Vonthaggi. Var även inne i Melbourne några dagar och även ute på Philip Island innan jag begav mig upp längst kusten mot Cairns. Är det något land jag verkligen vill besöka igen så är det Australien!

Melody Shih tzu said...

Underbart att få se lite sommarblommor!
Här är så smutsigt ute och inte en enda lite färgklick
varken i krukor eller rabatter. Jag brukar plantera perenner i krukorna på våren och så planterar jag ut
dem i rabatten på hösten. Kanske inte återvinning, men
ekonomiskt och rabatterna får tillökning.
Ha det gott!
Melodys matte

Svart, vitt & rött said...

Oj vilka fina blommor!! Du är verkligen duktig!! Jag köper nog mest nya blommor, men det beror nog på okunskap för återvinning är annars min grej. Jag har en del att lära mig inom det området...

Nilla Q said...

Ha, ha nä här återvinns INTE! Jag är såååå dålig på blommor och inte ens nyköpta och i sin glansperiod brukar de klara sig särskilt länge hos mig... De dör nog hellre "för gott" än att försöka återkomma i ett nytt liv hos mig;)

Tulpaner gillar jag däremot just nu, det är MENINGEN att de ska dö efter några dagar och sen slängas för att aldrig mer komma tillbaka!;)

Dina blommor och hela trädgården är otroligt fin! Att du lyckas trots att ni har sånt klimat som kan ge värme på över 40 grader. Du är bra på det där!!

Kram Pernilla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...