Sunday, 27 January 2013

Mateus Down Under

 I tisdags på väg hem från Phillip Island tog vi vägen förbi Wonthaggi, en stad som ligger längsmed sydkusten. Där hade jag hört att det fanns en affär vid namnet Nordic Design som jag länge velat besöka. Så vi passa på att kika in till denna härliga  tjej. Cecilia är svenska och driver denna underbara lilla affär med en massa fina saker från Skandinavien. Jag hade bara tänkt "titta" men så blev det inte riktigt.


 Jag fick detta med mig hem!
 Först såg jag denna Mateus tallrik till ett helt enormt bra pris, ja hon reade ut dem. Tänkte att den blir fin som ett uppläggningsfat eller så.
 Sedan hitta jag skålen och då blev det ju ännu bättre.
 Och för att inte tala om när jag sedan såg denna "ostrånskål". Hon berättade att hon för några år sedan köpt in en massa Mateus men att det var svårt att hålla försäljningen uppe och samtidigt hinna med att köpa in nytt om något tog slut. En sådan liten affär kan inte ha så stor omsättning på köksservicer direkt. Så till slut hade hon bestämt sig för att sluta med Mateus och nu hade hon bara denna färg och dessa produkter kvar.


Så jag slog till och köpte en av varje för att använda som uppläggningsfat. En stor härlig pastasallad i "ostronskålen" och så kanske kallskuret på "spetsfatet" och så någon god sås eller dip i skålen. Vad tror ni om det?
Jag är iallafall helnöjd med mitt kap. Hade väll aldrig trott att jag skulle bli ägare till Mateus på denna sidan av jorden, inte heller till halva priset. Tänk vilken tur att vi åkte förbi där häromdagen. Nu kan jag inte vänta att åka dit igen för det fanns så mycket fint att titta på i Cecilias härliga affär.

Tjingeling!11 comments:

Framgångsbyrån STHLM. said...

Mitt favvoporslin! :)
En underbar färg!
Kram Inger

Svart, vitt & rött said...

Mateus har otroligt mycket fint porslin!! Dyrt, men riktigt snyggt... så kanon att det var rea! :-) Det där känner jag igen... ska bara "titta lite" :-) Åh, vad jag gillar namnen på de australienska städerna/orterna... det låter så härligt :-) Ha ett gott slut på veckan!

Maria said...

Finaste färgen! Ja, vilken lycka för dig! Bra pris och i din närhet och allt! Grattis, vad kul!!!
Det blir toppen att servera i dessa! Jag vill också ha... ;)
Ha en finfin dag! (eller kväll?)
Kram /Maria

Fröken Tindra said...

Vilket fynd du gjort! De har ju så fina saker men jag har inte kostat på mig något. Du gjorde helt rätt! Fina!
Kram!

Åse said...

Mateus är ljuvligt I love it . Ha en fin kväll . Kram

Bodil Brink Morse said...

Vad trevligt att hitta en nordisk affär.
Vilka kap du gjorde.
Verkligen jättefina fat och de kan ju användas till uppläggningsfat som du skrev. Vackert!
Ha en skön dag!
Kram Bodil.

Kia said...

Snygg färg var det också! Ibland lyckas man göra klipp. :)

Vet du om de finns Lasse Majas dektektivbyrå på engelska hos er?

Kram Kia

Christina said...

Vilken tur!! Matteus som är så fint! Har en tallrik med fjärilar som jag använder som fruktfat./Lila-Christina

Lotta i Connecticut said...

Ursnyggt! Färgen är verkligen härligt och jag älskar Mateus. Vilken härlig affär Cecilia har!!!

Värvet o podcasts: Sök på "Podcasts" (ska vara lila med en en typ av mikrofon i mitten). När du laddat ner den, sök på Värvet till exempel. Flera härliga intervjuer att lyssna på!

Låt mig veta om det funkar!

KRAM
Lotta

TIDSOPTIMISTEN said...

Meeeen vad avis jag blir nu ;) att hitta Mateus till halva priset här hemma händer inte så ofta om man säger så då är det oftast väldigt gamla modeller som säljs ut. Ja ja det har sina fördelar att bo i Australien ;) Grattis till fyndet!!!

Kram ullis

Pia said...

Vilka vyer i ditt förra inlägg!!!!Wautsi wow!
Hääärlig färg på porslinet! Oj så trevligt det måste vara med Kurt Wallander på besök ;)?
Jag har inget att blogga om, och om jag hade, så funkar inga datorer så där smidigt som de borde, så tag tar nu en paus! Kanske jag t.o.m får lite städat idag?! Jag har nämligen ledigt. Hur firade ni Australiendagen? Hörde på radion, att det firades en sådan dag i helgen. Vi har en förbaskad snöyra här i dag och så duggar det något som fryser genast till is, svårt att köra bil. Nä, mitt huvud (efter en hård migrändag) funkar inte nu alls..bara ett tomt eko i skallen.

Men, sköt om dej och ha en fin vecka!!
Kraaam!
-Pia-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...