Sunday, 13 January 2013

Grannar på besök

Vet inte om det är någon som minns det men i ett väldigt tidigt stadium av byggandet så presenterade jag våra fyrbenta grannar. Men när vi väl flyttade in hade de försvunnit och sedan dess har vi inte sett rökaen av dem. Förrän nu!
De dök upp någon gång i december men syntes inte till varje dag. Men nu verkar det som om de blivit mer "hemtama" och kommer närmare husen. Varje kväll när vi sätter oss för att fika i vårt TV-rum på framsidan, så får vi sällskap av kossorna.

Här hälsar de på hos grannen mittemot innan de strosade vidare. Den grannen har inget staket så där kan de komma riktigt nära. Fast när jag gick ut för att fotografera dem blev de rädda och skutta snabbt iväg.


Lite pitoreskt är de dock att ha kor direkt inpå knuten för vi bor ju trots allt i en stad fast vi har åkermark direkt inpå knuten. Tack och lov har vi inte märkt någon större skillnad alls på om det skulle lukta mer eller annorlunda eller om det skulle bidra till att det blev mer flugor. De förgyller bara vår tillvaro lite då och då när de tittar förbi i all hast.

Charmigt helt enkelt!

Ha en fin söndag!12 comments:

Kia said...

Går de lösa?? : )
Hur är det med elden? Det brinner väl lite överallt eller? Är det nära er?

Kram Kia

Så Vitt Jag Vet said...

Tycker att det ser charmigt ut, men inte vill jag ha dem in på tomten... Nog har jag respekt för kor även om jag har vuxit upp med dom som grannar... Härliga foton från er utflykt... Förstår att flickorna är glada att ha sin mormor hos sej...
Kraam
Sanne

Åse said...

Ser riktigt pittoreskt ut att dem så där in på knuten.

Pia said...

Ååh lyckans dig! Då jag var liten, ville jag alltid ta koskit med mig hem, från landet, i en glasburk, men det fick jag aldrig! Jag vet ingen ljuvare doft än liljekonvalj - och koskit! Det var sååå roligt att spräta med tårna i en koskitshög som hade lite torkat på ytan, men sedan sprack så att det sprutade mellan tårna!!!! Knäppt? Hoppas jag inte hamnar på terapi, för att jag nu blottar detta?!

Ha en fin och trevlig start på den nya veckan med din mamma!!!

Kramar!
-Pia-

Meta said...

Nja såna djur vet jag inte om jag vill ha så nära. men man kan ju inte styra allt.
Hoppas ni inte kommer i vägen för elden bara.
Ha en fin kväll.
Kram Meta

Lotta i USA said...

Kodak moment!!

Jag blir ju vild och galen av sånt här. Gillar ju! Ni bor härligt tycker jag. Tror inte de kommer närmare än så, säkert mer skraja för folk än tvärtom?

KRAM och happy Monday!

Bokcaféet i byn said...

Vilket härligt inlägg Anette!
Det är bra charmigt att ha djur nära inpå sig. Grannens hästar betar jämte ena änden av vår trädgård. Mysigt när de frustar och betar förnöjsamt. Vilka vackra omgivningar ni bor i. Så vackert med de kuperade kullarna i bakgrunden!
Önskar dig och familjen en fin kommande vecka!
Här laddar vi för vardag igen!
Kram Anna

tinajo said...

Trivsamt med lite kossor! :-)

Jenny said...

Hej Anette!
Vilka fina grannar ni har, hihi;)
Mysigt!

Har läst om de hemska bränderna i Australien, är detta nära er??

Kraam Jenny

Bodil Brink Morse said...

Vad mysigt med kor så nära, de är ju så fina.
Svar på din fråga ang vårt golv, så ja jag har målat det själv. Mycket jobb men det var det värt.
Ha en bra start på veckan.
Kram Bodil.

OddStyle.dk said...

Hvilket herligt indlæg og skønne billeder :-)
Rigtig god aften - Kram Tina/OddStyle

Melody Shih tzu said...

Vi har också grannar som är fyrbenta, men de är bruna och vita och det finns elstängsel runt dem. De bryr sig inte om mig, men när hundarna är med kommer de i full fart. Finns en åker emellan oss och kohagen, så vi besväras inte av varken flurgor eller lukt.
Ha det gott!
kram
Melodys matte

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...