Saturday, 5 January 2013

Följ med till Fairy land

Helgen inna nyår packade vi in alla i bilden och gav oss iväg ut på äventyr. Färden gick mot Melbourne och ut på andra sidan stan till en liten ort som heter Anakie. Där finns "The Fairy Park". En långkörsträcka på runt 2,5 timmar senare och vi välkomnas av nedanstående jätte i entren in till parken. Högst upp på berget i bakgrunden är själva Fairy Parken belägen. Fin utsikt vill jag lova.

 Humpty Dumpty fanns också vid entren.
 Väl inne på parkområdet så hälsas man återigen välkommen av bröderna Grimm samt en stor karta till hela parken. Parken började byggas i slutet av 1950 talet av ett par som flyttat från Tyskland och hit till Australien. De ville bland annat hjälpa till att sätta den lilla staden Anakie som de bodde i på kartan. Dessuotm ville de att folk skulle kunna komma till ett trevligt ställe för en söndagsutflykt och så började man bygga upp denna park på klippan i Anakie.
 I parken finns det många små statyer gömda lite här och där om man tittar noga. Småtomtar, häxor , feer, grodor och en älva eller två.


 Var är snövit?


 Även mina två små feer fanns på plats iförda passand klädsel för en tur bland feerna.
 En stor drake fanns ju självklart också för att skydda prinsessor och slottet.

 Mängder med slott!


 Många fina sagohus med rörliga dockor att titta på, hämtade från de allra mest kända sagorna. Men också en och annan okänd.


 Jack and the Beanstalk!
 Prinsessan knackar på dörren för att få komma in!
 En och annan prins dök också upp!

 Vägen mot toppen var kantad utav giftigt färgstarka svampar och på toppen fanns slottet som Rapunzel bor i. Mother Gothel försöker ta sig upp till tornet och nedanför håller Sofia och Prinsen vakt för att se hur det går.


 Högst upp på toppen av hela parken bjöds vi på spektakulär utsikt i 360 graders vinkel. På nedre bilden syns en vingård precis nedanför klippan jag står på och längst bort i horisonten syns havet och stora staden Geelong (väster om Melbourne).

Slottet Camelot bjöd på en fantastisk lekpark (även toaletterna var belägna i ett slott!!)
 Prinsessorna/feerna lekte och for runt som om det var det bästa som hänt, vilket det antagligen var. Det fanns så mycket kul att testa.

 Dock hamnade de i en fängelsehåla och sedan dess har vi inte sett skymten. Antar att en elak drake och häxa håller dem undan för oss ett tag. Vad tror du?

 På väg hem blev det lite historia. Precis i närheten ligger ett litet samhälle, Little River där barnens farmor växte upp och precis här låg deras gård. Rättare sagt deras fårstation. Långt bort på bilden i bakgrunden kan man se en hög tegelsten vilket är det enda som är kvar av det gamla fårhuset där fåren klipptes, men det gick upp i rök för många år sedan.
 Ett mycket tort och kargt landskap är det på den västra sidan av Melbourne och så annorlunda mot där vi bor. På östra sidan är det inte lika torrt och brunbränt som det ser ut här på västra sidan. Vackert på olika sätt.

Hoppas du gillade trippen till Fairy Land. Vi hade en härlig dag där. Tjejerna ville tillbaka igen men jag tror det kan drjöa lite. det är en bra bit att åka och det finns så mycket att se och göra här där vi bor.

Trevlig helg!


3 comments:

Bodil Brink Morse said...

God fortsättning!
Vilken tur du tar med oss på till Fairy land, vad himla kul!
Förstår att flickorna hade jätte kul. Matilda hade älskat det.
Ha en underbar helg!
Kram Bodil

Michaela said...

how nice, I'd love to go there!

Fröken Tindra said...

Vad roligt med en så´n lite rejäl utflykt som inte görs så ofta! Förstår att dina små älvor uppskattade det.
Det ser ut som tuffa förhållanden där fårstationen låg! Men vackert.
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...