Friday, 25 January 2013

Gillar du choklad?

Ja då gillar du säkert detta inlägg. Om choklad inte är din grej...ja då får du hänga med ändå till Phillip Islands Chocolate Factory ändå eller så ses vi en annan dag. 
På Phillip Island har det i några år legat en chokladfabrik. Den ligger straxt efter att man passerat över bron och är väldigt synlig. Hittills så har vi inte varit där utan det har blivit att vi liksom "sparat den" för en regnig dag. Men denna gång hade vi pratat om att gå då vi skulle stanna så många dagar och att mamma var med oss. Men det var inget vi kunde hålla "hemligt" för redan på vägen ner så påminnde Emily om att det låg en chokladfabrik på ön och att hon mer än gärna ville gå dit.

Så en förmiddag innan solen brytit igenom molnen och det lämpade sig för annan aktivitet än stranden styrde vi kosan mot chokladen. Inte var det billigt att gå in men i gengäld fick vi biljetter i form av en riktig chokladkaka.

Entrèen in till museet!

Här inne kunde man följa chokladens hela väg från kakaoträdets frukt till rostning och så småningom till färdig choklad som vi äter.

Även en Marabou mjölkchoklad fanns till visning.


Det fanns en massa roliga spel som typ på ett tivoli, där man kunde spela sig till choklad, en del lätta och andra stört omöjliga.

Vad sägs om lite humor också?

A Chocolate Moose!
A Chocolate Bar!

En hel liten stad av choklad med en tågbana i choklad!
Många interaktiva stationer fanns också där man kunde testa sin kunskap samt luktsinne och även göra sin egna påhittade choklad.

Ett chokladfall!
Här kunde man spritsa sin egen chokladdesign. Medan bandet gick och rullade vidare så stelnade chokladen som man sedan hämtade upp i andra änden. 


Man kunde också kika på personalen när de tillverkade små  praliner och lade dem i askar.

Från kladdig "gegga" till stiliga högklackade chokladskor är kanske steget inte så långt?


Helt proppfulla av choklad och rätt törstiga styrde vi sedan stegen hemmåt där vi åt lunch innan vi gick ner till stranden igen.En trevlig upplevelse och speciellt barnen tyckte om att se hur choklad blir till. 

Fast bäst var nog ändå all gratischokladen de fick äta där.

Trevlig fredag allesammans och tack för grattisönskningarna till min nyblivna 7-åring. 

Tjingeling!6 comments:

Framgångsbyrån STHLM. said...

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :)

Bokcaféet i byn said...

Mums! Låter som en lyckad utflykt!
Önskar er en härlig lördag!
Kram Anna

Fröken Tindra said...

Mmm... Det kallar jag utflykt det! Ta med mig nästa gång. Snäääälla?! =0)
Kan du gissa vad jag fastnade särskilt för? Skorna!
Förstår om ni var törstiga efter det besöket. Men ganska chokladnöjda antar jag?!
Ha en skön helg!
Kram!

Anonymous said...

Choklad är verkligen gott! Jag har tolkat en improviserad teaterföreställning ett flertal gånger som heter Choklad. Där får publiken provsmaka choklad och sen får någon av de svara på vad de tänkte på när de åt chokladen. Kanske en smak,doft,plats,tid,person osv Därefter bestämmer Bonbon (Chokladmannen) vad skådespelarna ska göra och sen blir det bara improvisation av skådespelarna. Vi som tolkar får även delta och hitta på egna infall. Det är en galet rolig föreställning. Det blev mina tankar när jag såg ert härliga besök. Kram Lena

A House With A View said...

Vilka hääärliga utflykter ni gör!!! Vad kul att gå och se hur choklad blir till:)) Jag är så glad att få hänga på:)))) Detta är en av de stora fördelarna med att ha fina bloggvänner - att få ta del av händelser man annars helt skulle ha missat:)

Önskar dig en riktigt fin helg!

Kraaaaam aka

Jesh St Germain said...

Thanks for taking me on tour with you. Wow, never saw such big tablets of chocolate! And also the tree with the coco pods. Now I'm hungry for chocolate:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...