Sunday, 9 December 2012

Roadtrip

20 minuter ifrån där jag bor så finns en underbar lite by som heter Yarragon. Hit åker man för att strosa runt i små underbara affärer och bara titta och njuta av allt ögongodis som finns och det finns massor. Brukar också vara ett bra ställe för att htta presenter eller för att bara ta en fika.
 Huvudgatan där det alltid är fullt med bilar och ofta någon buss som är på genomresa. De brukar stanna här för att rast, antingen för att folk ska få fika eller äta medhavd matsäck eller bara sträcka på benen. De flesta tar nog också en längre paus för att hinna med några av alla underbara affärer.

 Skön gatukonst mötte oss när vi var där denna gång. Stickat kändes långt borta då det var en varm dag igår och redan på förmiddagen hade det hunnit bli runt +28 när vi sprang in och ut ur de luftkonditionerade affärerna.

 Vacker grönska både längs med huvudgatan och utanför affärerna.


 En vanlig syn på rastplatser runt om i Australien är dessa grillar som man slänger i en 50 centare i, så kan man grilla korv enkelt och lätt. Oftast som här är det rastplats under tak med bord och stolar. Väldigt praktiskt när man är ute och reser.

 Ett av många fik som finns.

 Favoritaffären mest kanske för att det finns så mycket kul och läckert i den. Allt är konsthantverk av lokala konstnärer som gör allt mellan himmel och jord. Som dessa "Skrothundar" som finns i många olika utföranden och är väldigt vanliga. Lättskötta kan man lugnt säga!


 Skrotdjur av den mera stiliga varianten.
 Vackra bord och möbler från lokala trädslag och tavlor målade av lokala konstnärer.

 Mera skrotdjur!
I mina ögon finns det nästan inget mer Australiensiskt än en sådan här väderkvarn. Dessutom mot en nästan målnfri himmel så känner till och med jag att det är lite exotiskt. 

 Vi fick en härlig lördags förmiddag i Yarragon. Man känner sig alltid glad när man varit där och gott runt. Speciellt en dag som denna då vädret var på topp. Vi åkte sedan hem där lunchen väntade oss på bordet. Eftermiddagen spenderade vi inne i luftkonditioneringen med julpyssel, julkalender och annat trevligt. Då hade det blivit på tok för varmt för att orka vara utomhus. Senare på kvällen var det underbart att gå ut och vattna odlingarna i den ljumna sommarkvällen.

Trevlig 2:a advent på er alla!


5 comments:

Pia said...

Ååå de där affärerna där borta, som jag kan tänka mig att har allt möjligt att sälja, t.o.m sådant jag inte visste att fanns?!? Verkar vara en mysig stad!

Fnisse ja. Hon sitter nog här hemma hon, och en kavaljer syr jag dock inte till henne i första taget! Hon får smaka på "gammelpigalivet" en stund till och om möjligt hjälpa mig med bestyren här hemma! Uppför hon sig bra, så...kanske, vem vet!

På tal om mat. Jag försöker banta, jo. Men, nu har det inte hänt ett dugg i min kropp på flere veckr! Så jag tog och tömde två chokladaskar i dag - så nu borde det nog börja hända! Buuuhuuu, men inte i den riktningen jag önskar! Mycket klokt och fiffigt att sätta igång med en bantningskur till jule??!!! Ja, man frågar sig - hallå där uppe, ljusena tända?

Nä, nu måste jag också i säng (du har väl just vaknat, eller hur går det)!

Kraamar o ha en skön måndag!
-Pia-

Lotta said...

Härlig roadtrip!! Vad fiffigt med de små grillarna. Perfekt! Massor av söta affärer och juligt också ;)
Verkligen mysig stad och fint att ni har så nära.

Nästa helg blir det roadtrip här med!

Tack gulliga du för dina värmande ord!!

Kram och ha en fin vecka

Lotta

Bokcaféet i byn said...

Hallå Anette!
Kul att få hänga med er på en roadtrip! Jag ler stort när jag läser om värmen hos er! Vi har haft snö och snödrev på vägarna hos oss idag. På em gjorde vi snölyktor! Mysigt!
Önskar er en fin kommande vecka!
Njut värmen!
Kram Anna

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla said...

Mysigt ställe! Härligt med en road trip :) Kram Pernilla

Meta said...

Vilken mysig stad att besöka.
Kram Meta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...