Wednesday, 26 December 2012

Boxing Day

 Ja eller Annandag jul. som det heter på svenska. Fast jag gillar verkligen ordet Boxing Day för det får mig att tänka på det vi så ofta gör just denna dag, lägger saker i lådor!! Ni vet dagen när man börjar plocka bort och lägga ner sina julklappar i nya och gamla lådor. Nu när man tittat på dem och liksom vet om de passar och om man ska behålla dem. En härligt skön och lugn dag har det varit, med härligt väder sådär precis lagom varmt och soligt. Jo då vist är det fortfarande märkligt att det är varmt på julen men man vänjer sig och lär sig att "veta" hur det ska vara men den där riktiga känslan finns inte. Jag har bott allt för länge i Sverige för det, jul hör mer ihop med mörker, kyla och eventuell snö.

 Nu mera är detta jul för mig.
Vi har skördat första tomaten idag, en liten körsbärstomat som Emily åt upp på en gång. Sedan blev det några som behöver ligga till sig för att mogna ordentligt i skålen i köket. Nu väntar härliga tiden med en massa egenodlade tomater som smakar så mycket bättre än dem man får tag på i äffären.

 Det har pysslats och lekts med julklappar hela dagen och faktiskt under rätt lugna förhållanden och rätt självgående var de också. Länge, länge satt de och lyssnade på musik på den nya stereon stora tjejen fått medans de trädde halsband av nya pärlor.
 Barbie med familj åkte på campingsemester runt huset i sina nya husbilar och slog läger lite överallt där det passad mer eller mindre bra.(stor fallrisk ibland)

 Två katter har hittat hem till oss denna jul. Tack och lov behöver de minimalt med mat och omvårdnad.


Glass, barfota och solklänning är ju verkligen inget jag direkt förknippar med jul men sedan 9 år tillbaka (i januari nästa år) så är det så min verklighet har sett ut och jag måste säga att det är helt ok.

God fortsättning på er!

2 comments:

Så Vitt Jag Vet said...

God fortsättning på julhelgen till dej och din familj...
Var just ute och det visar -16 grader så nästan så man längtar efter eran varma sol !
kraam
Sanne

Lotta said...

God forsättning kära Anette! Sol, glass, klänningar - det ser onekligen skönt ut! Och sugen på Barbie blir jag också ;) Vad fina julklappar de fått!!

Fortsatt att njuta av er härliga jul och det sköna vädret. Här väntas det storm eller snö eller en kombination av de två, det är oklart. Amrisarna och jag brukar ha olika uppfattningar om vad som är mycket eller inte när det gäller snö ;)

KRAM!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...