Sunday, 23 December 2012

Dan före dopparedan!

Ja då var man väll klar då! Med allt som ska ordnas och fixas. Bara en sak återstår och det är att slå in klapparna. Av tradition brukar det hända dagen före julafton. Men de senaste åren har det skett lite tidigare vilket är rätt skönt. Men i år blev det till att hålla på gamla traditioner. Mest på grund av tidsbrist. Men igår och idag har jag färdigställt vårt julbord. När man bor så här utanför Sveriges gränser så är tillgången på svensk julmat väldigt begränsad. Så vill man fira svensk jul blir det till att laga själv, vilket jag inte har något emot. Fast hade jag bott i Sverige hade en del saker kanske varit färdigköpta.
Sillen inlaggd & klar!
Knäcken klar & hård!
Vi sätter pinnar i våran så är det lättare för små barn att äta dem.
Mandelmassan är hemgjord! 
Sådanna smarriga grejer har de inte hört talas om här.
Rödbetssallad tog några år att förfina! 
Men nu är den perfekt!
Små händer hjälper gärna till att rulla lussebullar.


Granen har dock varit uppe i någon vecka nu. Men med den får det nog bli till att önska Er alla en jättefin julhelg. Får se om jag hinner med att blogga något under julen. Ibland är mellandagarna lugnare än tiden som leder fram till jul.

God Jul till Er alla fina bloggvänner!



















4 comments:

tinajo said...

God jul på dig, förstår att det vill till att man är kreativ utanför Sveriges gränser! :-)

Bodil said...

Visst måste man vara kreativ när man bor utanför Sveriges gränser.
Vi kan köpa mat på Ikea men vi har en bra bit dit så det blev inte att vi äkte dit i år. Så julbordet blir mindre i år.
Ville bara titta in och önska dig en riktigt God Jul.
Kram Bodil.

Charlie sa ... said...

Kära Anette!

Vad fint ni har det och så mycket gott!

Vill önska dig och dina kära en riktigt God Jul!

Varm kram
Lotta

fianathome said...

sillsallad ja..MUMS!
Det har jag gjort nu. Så ska den gossa till sig inatt :)
Mysigt att följa tradtionerna.
Finns det saffran hos dig i Aus?
KRAM
Fia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...