Tuesday, 11 December 2012

Den efterlängtade workpicknicken

 Den här aktiviteten är så efterlängtad att det talas om den med jämna mellanrum under hela året. Den går under namnet "Pappas Work Picnic". Jobbets socialaklubb håller i detta stora evenemang, en hel dag på ett ambulerande nöjesfält  som kommer till min mans arbetsplats, där man kan åka så mycket man vill. I söndags var det detta som var dagens "grej" i  adventskalendern. Vilken lycka!
Jag har inga räddhågsna tjejer inte när det gäller fart och höjder inte. Själv avstår jag gärna, blir så lätt yr i huvudet (jag vet mesigt men det har blivit så med åren tror jag haha) Fick dock ställa upp och åka radiobil för båda flickorna behövde varsin vuxen i bilen. Det gick riktigt bra.
 Ansiktsmålning är kul men kön var lång. Fast jag måste säga att de väntade rätt tålmodigt på sin tur. I år gick det att få ansikstmålning för vi hade ingen mer balett att ta hänsyn till så det var extra kul. Kolla in vilka konstverk de fick.


 Stora, höga och långa hoppborgar är toppen och gillas mycket av flickorna. Det hoppades och åktes på magen och Sofia som är rätt kort klättrade snabbt som en lite vessla upp för den branta trappan och förbi flera äldre barn som slängde ett surt öga på henne. 

 Kö!
 Chacha! Väl värt att vänta på.Tur att barnens pappa gillar (lite iallafall) att åka runtrunt.


 På en picknick måste man ju har just picknick. Kyckling, småfrallan, tomater och ost smakar gott när man haft så kul.


Vi avslutade med att rida häst. Sedan var det dags att träffa tomten som kör ett "repetition" inför den stora dagen. Han kommer till picknicken med presenter till alla barnen och i år var det stor succe över hur bra han valt vad de skulle få. Tyvärr inga bilder på det men Emily fick en smyckesverkstad med tillhörande lera där man tillverkar pärlor, jättekul. Sofia hon fick en stor ryggsäck med handtag, typ en Dramatenvagen med tillhörande miniryggsäck och pennskrin allt i rosa & bling med Barbie. Hon har nog inte släppt sin present mer än när hon går till sängs. Hon drar runt på sin Dramaten hela dagarna och flyger än hit och än dit!

Några undrade vad huset och granen som vi pysslade med häromdagen var gjort av. Det är sådana här plastgummiskivor (Foam på engelska) som är så poppis just nu.

Tjingeling!


5 comments:

tinajo said...

Ser ju ut att ha varit himla trevligt, min mans jobb kör något liknande i bland. :-)

TIDSOPTIMISTEN said...

Oj vad mycket roligt för barnen - förstår att det snackas lite om den här dagen då och då under året ;) ....och jodå jag såg ditt inlägg om att förminska bilderna för att få mer utrymme och jag gick in och började med det enligt dina instruktioner men det var så segt och tröttsamt att ta fram bild för bild och förminska - jag hade verkligen inte ork att hålla på med det - en riktig latkorv är jag ;)

Kram Ullis

Anna said...

Underbara bilder och härligt när företaget ordnar kul för hela familjen! Jag har bara arbetat på ett företag som gjort så och det var Ericsson.

fianathome said...

ÅÅhh va roligt för flickorna!
Tänk att få leka runt på det där viset. Underbart.
Jag vill också få ansiktsmålning ;P
men jag har ju lite sug på tatueringar.
kramelikram
Fia

Maria- Wikers Liv said...

Vilka underbara familjelivsbilder! Gillar att du delger oss era traditioner och "påhitt". Så intressant och kul att se hur vardagen ser ut på en helt annan sida av jorden!
Vilken hoppborg, sen!!!! Och fina julklappar de fick, fina flickorna!
Kram /Maria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...