Sunday, 16 December 2012

En sjukstuga & ett pepparkakshus

Äntligen är huset färdigt. Vi skulle gjort det igår men byggledaren blev sjuk och krasslig och orkade inte stå på benen. Så därför ställdes pepparkakshusbygget in. Så tills idag hade byggledaren återhämtat sig så pass att hon orkade ta sig an det stora arbetet!!
Barnen läser instruktionerna.
 Byggledaren spritsar glasyr för glatta livet, som inte riktigt vill stanna kvar på taket. För varm kanske?

 Ju mer smarties (Non-stopp) desto bättre är det.

 Engelsk konfekt & Jelly Beans!
 Kladdigt och mysigt. Fick såga Jelly Beans i halvor så att de inte var för tunga och gled av glasyren.
 Det färdiga huset ser något blekare ut än innan men det beror på att tydligen så försvinner färgen från smarties:arna när det ställ i kylen. Var tvungen att ställa in allt i kylen så att det stelnade snabbare för glasyren bara gled.


Detta är en bild på förra årets hus. Det nya huset har jag inte hunnit med att slå in i folie ännu. Här är det vanliga (ja om man nu bakar pepparkakshus förståss vilket inte är jättevanligt) att man slår in i folie. Det blir rätt dammigt i vårt hus och om det nu står i någon vecka eller två innan man hugger in så tänker jag att det är lite bättre så här.  Dessutom är det ju sommar och vi har en del flugor och annat som kommer in och dem vill man ju heller inte att de ska mumsa på huset.

Önskar er alla en mysig 3:e advent!


6 comments:

Svart, vitt & rött said...

Vilket engagemang!! Jättefint! Vilken rolig stund tillsammans med kreativitet, kladd och allt! Lyckat resultat trots att byggledaren inte var på topp :-) ja, jag förstår varför ni behöver täcka huset, kommer ihåg att vi satte ett nät eller tårtlock över allt ätbart när vi var i Australien. Ha en riktigt go tredje advent!

fianathome said...

Så mysigt! Jag är lite sugen på att bygga ett pepparkakshus med ett av barnbarnen. Får väl ta tag i husbygget :)))
kramelikram
Fia

Lotta said...

FInt att byggledaren är i form igen ;) Dessutom en mycket söt sådan!

Huset är toppenfint. Hälsa det från mig! Skulle älska ha ett sådan fint här.

Stor kram finast Anette!

Lotta

Pia said...

Ja, grönt, solsken, värmen och sommaren är ju inte det första man kommer att tänka på, när man hör talas om Lucia, men sååå intressant att tänka om; att vi inte alla bor "under samma tak"!!!

VILKET pepparkakshus! Wow! Hälsa flickorna, att ståtligare har jag dock aldrig sett!! Kom genast att rtänka på "hans o Greta", huuu!

Krameliskraaam!
-Pia-

A House With A View said...

Jäääääättefint pepparkakshus!!! Wow!!! Håller med ovan, du måste hälsa flickorna det:))) Jättehärliga foton!! Och det går JU INTE att få för många Non-stopp:)))

Stöööööörsta kraaaamen

tinajo said...

Jaså, bleknar non-stop i kylan, det hade jag ingen aning om! Finfint hus! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...