Thursday, 13 December 2012

En normalt annorlunda Lucia

Funderade lite på vad jag skulle hitta på att blogga om idag men ganska snabbt kom jag på att jag skulle dela med mig av något helt annat än vad ni andra i Norden får ta del av en dag som denna. Här finns ju inga Luciatåg, ja iallafall inte så värst många. Tycker Lucia är en av de svåratse högtider att följa när man inte bor i Sverige. Den är så årstidsförknippad och kulturell. Så idag bjuder jag er på värme, sol och växtlighet så här nära inpå sommarsolståndet. Själv sätter jag mig senare och läser era alla inlägg om lucis och njuter.

 Min nya hortensia som jag fått av svägerskan visade sig vara rosa, mycket vacker tycker jag. Tittar man nära på bilden ser man spindelväven över blomman. Jag såg det först nu när jag tittade på bilderna inte när det togs.
 Tomaterna skjuter i höjden och på bredden så det knakar om det. De stod stilla och verkade nästan glömt bort att växa men så härom veckan tog de fart. Ska gå ut snart när jag skrivit klart och knyta upp dem. Ska bli varmt idag så jag ser till att vara ute på förmiddagen, sen blir det att vara inne i AC resten av dagen skulle jag tro. Snart får vi börja skörda härliga smakrika tomater. Som vi längtar.

Sockerärtorna kommer kilovis känns det som. När jag går förbi bryter jag av en och äter direkt från busken. De är så härligt krispiga och smakar ljuvligt. Vi kommer kunna äta massor tills det kommer ur öronen på oss som det växer just nu.
 Kolla in vad snabbt krassen tagit fart. Bara tre veckor mellan bilderna.


För att inte tala om majsen som nu till och med skymtas på plantan. Måste dock köpa nytt fågelnät. Min man var lite oaktsam härom veckan när han klipte gräsmattan och gick för nära!!! Gräsklipparen tugga i sig stora bitar av nätet, men den mår fint.

Några härliga kvällar har vi haft med varma temperaturer. Annars har vi ganska stora fluktationer. Men vad passar då bättre att njuta av en god bok ute på verandan.

Mina petunior blommar men iår är jag mindre nöjd med sorten jag köpte. De växer nämligen bara rakt upp och hänger inte alls ner över korgkanten, inte heller blev det överdrivet mycket blommor. Får köpa annan sort nästa år, den jag brukat köpa som i år inte fanns.

Önskar er alla en skön Lucia med mycket sång, pepparkakor och lussebullar.
6 comments:

tinajo said...

Tycker det är härligt att kunna titta på dina blomsterbilder när vi har så mycket snö här! :-)

Meta said...

Oh; vad jag längtar till sommaren när jag tittar på dina fina bilder.
Ja älskar inte vintern sa du veta
Ha en fin fredag i solen hoppas jag,
Kram Meta

Lotta said...

Nu får jag jättemycket sommarlängtan! Vad mycket fina blommor ni har. Och vad skönt det ser ut att sitta ute och läsa ;)

Har du sett på svt play? Jag tittar lite nu och snart värmer vi lite glögg. Long-distance Lucia ;)

kram!!

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Hej!!

Jag suger i mig av dina bilder som förmedlar värme o sommar mens jag värmer mig på dagens första kaffe!!
Âr så glad för att du finns därnere o sänder lite värme till oss c",)

Klem Anna

Elin said...

Det här var precis vad jag behövde få se just nu, hopp om sommar och värme! Jag är ju ingen vintermänniska alls, och saknar verkligen våra snöfria jular i NZ (fast det är mysigt med vit jul också, det är bara så himla kallt och så mycket att skotta). Så nu suger jag i mig av dina vackra blomsterbilder. Tänk så snabbt det växer när värmen kommer!

Ha det gott!
Kram Elin

Bodil Brink Morse said...

Härligt att se sommar bilder när vi har vinter. Man längtar efter sommaren nu.
Saknar Lucia firandet, det är tur man har dator så man kan se det på det viset.
Ha en fin helg.
Kram Bodil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...