Thursday, 6 December 2012

Nya nissar & bara 18 dagar kvar nu!

 Tänk att det nu bara är 18 dagar kvar till julafton. Eller som man säger här 18 sleeps. Vi håller noggrann nedräkning på diverse sätt. Julkalendern är ju en och detta träd är ett annat. Flickorna turas om att byta ut siffrorna varje kväll. De sköter en dag var för annars blir det ingen lugn och ro alls.


 Köpte lite nya nissar tidigare i år, efter förra julen alltså på rea. Två små söta flickor som sitter i varsitt hjärta som hänger på vår sovrumsdörr och pinglar.
 Här var en större variant som väckte lite frågor hos Sofia för det är ju en flicka för den har klänning (dock är klänningen avsydd mellan benen och det blir därmed byxben som inte syns på bilden). Samtidigt så hade flickan kort hår och det går ju inte alls så hon var inte alls säker på denna tomtenisse. Barn är så traditionella!
Några långbenta tomtar har också hittat hit. Jag gillar dessa långa utsträckta smala tomtar. 

I morgon är det helg igen, ja nästan iallafall. Ser fram emot att ta det lite lugnare denna helg förhoppningsvis. Dessutom ska visst värmen återvända efter ett par dagar med polarvindar.

Ta det lugnt i all snöyra som jag hör och läser om där borta på norra halvklotet.

Tjingeling!


7 comments:

Kia said...

Ja, hur är det nu? Kan flickor ha kort hår och pojkar klänning? :) Svårt.

Känns konstigt när ni sitter och pysslar och sen ska få 30 grader ute!! Lite bakvänt kan man tycka.

Ha en toppen dag!
Kram Kia

TIDSOPTIMISTEN said...

Vad roligt att läsa om det där med advents siffrorna den där rättvisan som är så viktigt för barnen att det ska turas om så det blir lika för alla - den tiden är ju förbi för min del men jag kommer ihåg den nu när du påminner mig - med blandade känslor...ha ha ha. Gillar också de långskånkiga tomtarna ;)

Kram Ullis

tinajo said...

Fina tomtar! Ja tänk vad himla fort det går nu, så roligt! :-)

Fröken Tindra said...

Många charmiga tomtar hos er! De långbenta är lite roliga. Fick en av min bror förra julen och den är jag väldigt förtjust i.
Ja, tänk vad tiden går nu?!! Rätt som det är så är det över.
Kram!

Meta said...

Fina tomtar!
Det är lite konstigt tycker jag att tomten har börjat se ut lite si och så nu, kontinental kanske det kan kalls. Eller EU anpassad. Vad vet jag men en del är fina i alla fall.
meilig tomten är ju stor här, den är också lång och ranglig och av tyg.
Ha en fin fortsatt vecka som snart är slut och vi får fira andra advent.
Kram meta

Lotta said...

Vad fint! Jättehärligt julpynt. Söta söta tomtar.

Tack gulliga du för att du berättade om Icehotel och programmet du såg. Jag läste med spänning och ska berätta för Alex! Hade gärna sett programmet jag med. Han ringde idag och sa nu är snart är allt klart och det ser fantastiskt ut. Jag ska be honom fota!

Kram
Lotta

Bodil Brink Morse said...

Vad fint julpynt! Jag gillade tomtarna jätte mycket.
Ha en trevlig helg.
Kram Bodil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...