Friday, 21 December 2012

En svalkande utflykt

En av eftermiddagarna tidigare i veckan gjorde vi en liten utflykt direkt efter att vi hämtat upp Emily på skolan. Ungefär 5 minuter med bil från vårt hus ligger Lake Narracan, en liten glömd pärla. Varje gång vi kommer ihåg att gå hit så är det så gott som folktomt. Nu blev det ett eftermiddagsbad och mellis på träspången ihop med mormor som självklart följde med. Barnens pappa kom också förbi för lite fika på väg hem från jobbet. Själv passa jag på att njuta av naturen och använda kameran så mycket jag han med (som synes!!)


 När jag sitter där på trappan och tittar på barnen som leker i vattnet brukar jag tänka att där på andra sidan skulle man ha ett hus. Om ni ser så ligger det redan ett där. Det är en liten gård som hyrs ut till skolor där de brukar ha läger. Tänk vilket läge att bo här, ta sig ett morgondopp varje dag, underbart.
 Det jag alltid gillat med Australien ända sedan mitt första besök i landet för över 10 år sedan är dessa "Board Walks". Man kan hitta de nästan precis överallt. Där det finns något av intresse för allmänheten ute i bushen finns en spång/gångväg så att man lätt kan ta sig fram. Det är anpassat för alla, rullstolar kan lätt ta sig ut på dessa. Många olika naturområden har dem så att man kan gå genom dem utan att förstöra och trampa ner. Lätt och bekvämt.  Mellis smakar alltid bättre ute.


 Lake Narracan är en konstgjord sjö som förser det koleldade kraftverket i närheten med kylvatten. Dessutom har sjön använts för Australiensiska mästerskapstävlingar i vattenskidåkning då sjön av förklarliga själ inte har ebb & flod vilket är till fördel i den sporten. På senare år har det varit låga vattennivåer så några mästerskap har inte hållits här på ett tag.
 Nöjda, glada och uppfriskade på väg hem igen för att äta middag. Tur att man inte har allt för långt hem och att middagen var förhållandevis förberedd.

När vi kom tillbaka till vår parkerade bil så möttes vi av en man och hans barn. Mannen berättade att han precis sett en lååång brun orm slingra sig in under bilen och bort ner i skogen intill där vi precis stod parkerad. Men han intygade att han sett den ringla ner i skogen. Men för säkerhets skull så tog jag och flyttade på bilen en bit så att vi visste att det inte låg någon under bilen när vi alla hoppa in och lastade bilen. Alltid spännande här i Australien!!

Ha en härlig helg och en mysig 4:e advent!

6 comments:

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla said...

Ååå, vad mysigt! Fina bilder också :)

Du, jag gjorde inlagd sill imorse! Ser framemot att mumsa på den på julafton!

I köket lyser både julstjärna o adventsljusstake i fönstret - känns nästan som om jag vore i Sverige hihi :D AC:n kör på för fullt så det är svalt o skönt inne. Det är bara snön som saknas... o nära o kära förstås. Kul att du har din mamma på besök!

Kram Pernilla

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Härligt inlägg! Så mysigt för flickorna att få plaska lite och vädret ser underbart ut!
Vilka härliga dagar ni får med din mamma!
Boardwalks är verkligen suveräna.
Min lilleman gick på jullov från dagis igår! Inledde med maginfluensa en timme efter jag hämtat honom...suck! Vi myser i soffan hemma nu. Förhoppningvis bra till julafton!!
Kram Anna

Lotta said...

Ljuvligt! Det värmer våra själar som just nu har mörker och kallt omkring oss. Vinter! Och ni har härlig sommar. Som en varm kram att se dina vackra bilder.

Tack!!

Jag har just tänd ljusen och julstjärnorna....sommaren känns långt borta, därför extra skönt att se bilder från er dag.

Varm kram!
LOtta

Jenny said...

Hej Anette!
Vad härligt att se dina somriga bilder från Down Under:)

Önskar dig och din fina familj en riktigt GOD JUL!

Kraam Jenny

TIDSOPTIMISTEN said...

Hej min fina bloggvän på andra sidan klotet!!! Mysigt med lite badbilder så här i jultider ;) och så fina badrockar tjejerna har, jag hade gärna följt med på er utflykt. Vilket bra tips att ha julklapparna i vedhyllan det kan ju bli riktigt fint, kanske nästa år. I morgon åker vi norröver till mina hemtrakter för att fira jul så jag önskar dig och din familj en riktigt God Jul för säkerhets skull ifall jag inte hinner eller kan blogga därifrån ;)


Stor Kram Ullis

Michaela said...

no chance for us to swim now.. maybe in 6 months :)) greetings from Finland and Merry Christmas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...