Sunday, 30 December 2012

Projektet avslutat

 Ja åtminstonde del ett av det. Vi ska fortsätta om någon månad men för den delen behövds byggnadslov. Men idag stod allt klart. Jodå vår snickare kom idag söndag för att avsluta några smådetaljer efter att han jobbat en lång dag igår lördag. Jag antar att är man egen företagare så är man.

 Tänk att solen kan få två bilder så olika. Färgen på det mesta överrensstämmer mest med den första bilden fast kanske inte fullt så "rött". Men tanken med det rödbrunaktiga träslaget var just att det skulle matcha garagedörren och naturligtvis trädekorationen ovan förstukvisten och dörren.


I dag blev det ett trappsteg gjort för däcket blev aningens för högt så det känndes konstigt att kliva både upp och ner. Steget han gjorde var ju inte planerat alls men vi tycker båda att det faktiskt blev bättre utseendemässigt då steget liksom leder en upp på däcket utanför dörren. En lyckad miss helt enkelt.

Staketet med grind har en bred öppning, så bred att man skulle kunna köra in en båt eller husvagn om man hade det. Eller om en bil behöver köra in för att utföra arbete på baksidan. Gräsmattan fick ta en del stryk igen. Vi blir aldrig färdiga med gräsmattan. Så fort den börjat växa till sig någon stanns så förstör vi den på ett annat ställe. Detta blir ett projekt att fixa när det blir svalare väder.
Allt vi nu behöver göra är att köpa olja eller något liknande för att ta hand om vårt däck på bästa sätt. Jag avslutar med en bild på mig också då jag hade solen bakom mig nu på kvällen när jag skulle fota. Säger hej, hej till er alla.

Tjingeling!


8 comments:

Anonymous said...

Hej!
Det blev verkligen jättefint allting!
Men som du återkommer till flera gånger här i december så kan jag verkligen förstå att det känns konstigt med sommar till jul. Men som sagt man vänjer sig och det går ju inte heller att göra något åt det :)
Här har vi plusgrader nu och IS på alla gångvägar. Helt livsfarligt för alla de som inte använder broddar. Men jag är en envis broddanvändare. Många tjatar om dubbdäck till bilen men det är inte lika viktigt för mig som att gå säkert. Ha det gott så här i slutet av året. Kram Lena

tinajo said...

Ser fint ut - men jag håller med om att färgskillnaden i de två bilderna verkligen blev kul! :-)

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Så fint ni fått det! Härligt!!
trist med gräsmattan men den hämtar sig!
Jag älskar dina foton med blå himmel, de får mig att längta efter sommar och sol - min favorit årstid! Här hemma kurar vi just nu i soffan och ser på Tour De Ski (längdskidor).
Önskar er en fin nyårsafton imorgon!
Kram Anna

Fröken Tindra said...

Det där blev ju jättebra! Snyggt med det extra steget.
Stackars gräsmattan! Men den verkar enveten och full av livsglädje. =0)
Önskar dig Gott Nytt År!
Kram!

fianathome said...

Mycket snyggt!!
När man tittar på ljuset hos dig så är det oerhört vitt. Alltså det är ljusare än här.
Hur högt bor ni?
Ha ett gott nytt år!!!
KRAM
Fia

Svart, vitt & rött said...

Så himla fint! Kul med projekt som blir lyckade! Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

Lotta said...

Å, så fint! Kan tänka mig hur skönt det måste vara att sitta där med en kopp kaffe i solen, tidigt på morgonen eller på eftermiddagen.

Kära Anette! Vill tacka dig för ett härligt bloggår. Du är en pärla och jag tycker så mycket om dig.

Gott Nytt År!

Kram
LOtta

Bodil Brink Morse said...

Ville bara titta in och önska dig ett Gott Nytt År.
Kram Bodil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...