Friday, 28 December 2012

Port Albert

Två dagar före julafton åkte vi på en dagsutflykt till Port Albert. Det är en mycket liten hamn/fiskestad. Hit åker de flesta för att sjösätta båten för dagen och ge sig ut och fiska. Har nog aldrig sett så många båtar på vägen som den dagen. Det finns dock en annan anledning till att åka hit och det är deras fish & chips. I ett par år har vi hört om detta ställe och att man borde åka dit för att äta fish & chips. Så nu var det dags att bocka av det på "listan".
  Efter en och en halv timmes körning söder ut mot kusten så öppnade sig plötsligt skogen och där låg en liten hamnstad med inte mycket mer än ett fik och en pub som serverade öl och förståss fish & chips med dit fick man inte ta in barnen. Längst ut på piren låg dock en högklassig fiskresturang där man också kunde köpa "take away". Men först en liten promenad runt om hamnen.
 Hamnen i Port Albert är sedan mitten av 1800-talet och var Victorias första stora hamn dit man kom med båt innan man byggt en ny större i Melbourne långt senare. Många invandrare kom alltså hit när de anlände med båt till Australien på 1800-talet. 

Gillar dessa träd (vet inte vad de kallas). Mina barn har döpt dem till "Gruffalo träd" efter sagan om Gruffalon då de stora "barren" ser ut som Gruffalons svans.

 The Pub!

 Best ever fish & chips!
 Till bör man ha remouladsås tycker jag. Men denna var så god att det knapt behövdes. Vilket är lika med extremt gott betyg. Oftast är det ju så med friterad mat att man har den hängandes med resten av dagen men inte denna inte och även det är ett väldigt gott betyg. Så är ni i faggorna måste ni ta er till Port Albert!
 Där det finns chips (och fisk) finns det alltid intresserade fiskmåsar. Klicka gärna på bilden för att se den större och då se hans ögon bättre. Ser inte snäll ut!
 Snäcksamlaren!


 Välformad julgran!
 Sjöfartsmuseet!
 Kolla in kaktusen som vuxit ut genom taket på huset!!

En härlig utflykt till vår sydligakust där det finns väldigt många fina små ställen att besöka. På väg hem körde vi också förbi ett annat fantastiskt ställe, Wilsons Prom som är en jättestor nationalpark och som jag vet att en av mina bloggvänner är väldigt förtjust i. Har själv varit där en gång men vill hemskt gärna tillbaka igen.

I dag har det snickrats mer på vårt nya projekt. Visar mer av det imorgon. 

Trevlig helg önskar jag er alla!3 comments:

Anna said...

Otroligt härliga sommarbilder att se för oss här i vinter Sverige =)

Jag kommer att låsa min blogg, men om du vill läsa så är det bara att skicka iväg ett mail till
aje8996@hotmail.se

Fröken Tindra said...

Ni måste ha haft en härlig dag! Vilka bilder. Det är allt något speciellt med havet och kusten.
Skall bli kul att se vad det är mer ni håller på med i snickeriväg.
Har jobbat två dagar nu och är ledig nästa vecka. Så himla skönt!
Ha det gott i helgen!
Kram!

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Vilket härligt inlägg! Jag fullkomligt älskar fish & chips och blev så sugen!! Den lät underbart god! Jag kommer över på momangen....!! Och Wilsons prom, rara du som nämner stället! Älskade dess omgivingar och natur! Gillade det så till den grad att jag ville döpa vår hund till Wilson men mannen som är en operafantast ville att han skulle heta Caruso istället. Sedan blev det en 1-åring istället för valp och han hade redan ett namn...!! Kanske en framtida vovve?!

Din mamma ser ut att stortrivas! Vilka sommardagar ni får tillsammans!
Trevlig helg Anette!
Kramar Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...