Sunday, 2 December 2012

I mål!

Ja så känns det lite här där jag sitter nu ikväll, som om jag gått i mål. Nu sitter jag här (snart så iallafall)  med en kopp kaffe, framför TV:n och tittar på Homeland med levande ljus och lite julsaker runt om. Första avdvent redan det gick fort som alla säger. Så även denna helg som både inleddes och avslutades med balettuppvisning för mina tjejer. Måste säga att det var jobbigt men ok med en unge att göra iordning men två. Pust och stön vilken pärs det var, helt slut. Nu har jag en vecka på mig att ladda inför nästa helgs två föreställningar.

Adventsljusstaken som var ny förra året och har nästan bara svenska påbrå, allt är från Ikea utom pepparkakshjärtana. Dem har jag köpt i Sverige.
 Elljusstaken som vi köpte för många år sedan på svenska julmarknaden i Melbourne. Det är ju nästan ett måste att ha om man nu kan få tag på en så här långt borta.
 Det viktigaste kom också upp, flickornas adventskalender. Den består av 24 små strumpor som de har tillsammans. Den hänger över bokhyllan utanför deras rum.
 Varje morgon ligger det en lapp med en bild på som talar om vad som händer. Jag började med bilder då ingen av dem kunde läsa när kalendern var ny. Som synes på bilden nedanför så blev det en present den dagen. Jag har alltid använt mig av adventskalendern som en resa mot julafton och då inte bara med presenter. Jag lägger in saker att göra också som utflykter till julmarknaden igår. Sedan blir det julpyssel av olika slag, bakning, pepparkakshus och julgodis. Tycker att det oftast bli så mycket paket annars så det är roligare att göra saker ihop. Lite svårare har det varit sedan Emily börja skolan och hon bara kan "pyssla och baka" på helgerna, men det går.
 Lyckan var stor i helgen för i lördags blev det utflykt till julmarknaden och idag fick de nya julböcker till vår julbokssamling. Vi har en liten samling svenska och engelska böcker som handlar om julen som vi läser i december månad och som vi sedan ställer undan tills nästa år, mycket poppis vill jag lova.
Min gamla dörrkrans kom också upp men jag tror att jag måste börja leta efter en ny. Den har tagit lite stryk av vädret under åren och förra julen i nya huset så måste vädret legat på bra på den sidan för den har bleknat markant. Får börja se mig om efter en ny. Inte helt lätt för hittills har jag inte sett någon jag gillar.

Sedan måste jag också berätta att vi tittat på svt:s julkalender via datorn. Det är inte alltid man kan se alla svenska program härifrån då många program är kodade. Men detta gick bra och vi alla satt bänkade framför TV:n i morse och njöt. Emily hävdar dock fortfarande att Klappsnapparna är det bästa hon sett (och det ända hon sett!). Men imorgon tittar vi igen.

Trevlig 1:a advent till er alla!

PS Om du missade det utlovade inlägget om hur du får plats med fler bilder på bloggen gratis så hittar du det här.

7 comments:

Bodil Brink Morse said...

Hejsan!
Svar på din fråga ang vårt matbord, ja jag har målat det själv och det håller bra.

Vad fiffigt med strumporna och inte bara lägga saker ut att göra saker med dem. Det ska jag absolut göra när Matilda blir äldre.
Vad fin adventsljusstaken är med fina pepparkaks hjärtan.

Kram Bodil

Meta said...

vad fint ni har det med er advent.
Eftersom jag nyss hittat dig så har jag ju en del funderingar en del kanske löser sig om jag går bakåt och tittar antar jag.
En fråga måste jag bara ställa. Är det inte svårt att känna samma julkännsla där som vi har här med snö och kyla, det verkar ju inte ni ha??????

Ha en fin fortsatt vecka kram Meta

Fiffiga Systrar said...

Älskar strumpkalendern! Hög mysfaktor.. kram från oss

Lotta said...

Å vad du gjort fin! Helt underbart med strumpkalendern ;)

Och adventsfatet har jag med!

KRAM!!!

Hemma på Sjuan said...

Så julmysigt du gjort!
Fina strumpor som kalender, kul grej. Inga kalender här men jag köper fortfarande chokladkalender till mina killar :)
Kram Suss

Beppan said...

Härliga bilder från ditt adventsstök långt där borta...! Den där kalendern med strumpor är ju suverän!

Pia said...

Helöu fro Anette! Jag vill tacka så micket för att Ni försvara mig! Pia inte alls förstå hor det såra mig, när hon klaga på mitt otseende! Hon har aldrig tittat i spegel själv: duppel haka, skäggstobb, ölmage, hängbröst och micket knöliga lår. På hovodet har hon knappt tre hårstrå! Och så prata hon om mig så fult...(snyft)! Jag gärna emigrera! Ni hade så fina kavaljer där i låda på julmarknad, you see, jag vara FRO, inte MAN! Och såå fina jolsaker, de där pepparkakaprydnaderna på josen tycka jag om! Ni har micket mera jol än Pia här, men det ser onderligt ot, då ni sitta i gräs? Det är JOL (snart)! Vi har -20 och snö!
Aj så ont det göra, då Pia vrida min armar och ben, då hon tycker inte se sömmen på framme! Bara hon skolle se sina svarta "sömmar" under hennes ögon!

Om hon inte skaffa mig en vän, jag tror jag måste skaffa pass och komma dit!

Jag redan har smeknamn åt min pojkvän: Fnaske.

Oooh, Pia märker inte klockan går. Hon måste frissa nu före jobbet. Hon vill flyyta på benan. Två hårstrå åt höger, ett åt vänster. Om det är möjligt. Hoppas frissa är yrkesmänniska!

Om jag skolle krama dig, jag göra det försiktigt. Mina långa armar lätt strypa trevlig vän!
Ö. Fnisse

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...