Saturday, 1 December 2012

Julmarknad

Traditionsenligt styrde vi kosan mot Melbourne och Svenska kyrkan. Där har man varje år skandinavisk julmarknad till första adventhelgen. Det är alltid trevligt att strosa runt lite och titta på svenska saker och julprydnader, äta lite dansk korv och avsluta med en fika och hembakta kanelbullar.

Skrivet på gångvägen vid entren in till området.


Prinsesstiara är ju ett måste när man ska på julmarknad, speciellt när man ska mata getterna. Detta minizoo var ett måste (för barnen !), varje år har de ett på plats och man betalar hutlöst för att få en plastmugg med lite mat i och så får man gå in och hoppas på att kunna få klappa något djur som fortfarande vill bli klappat. Men båda lyckades med konsten att hitta ett marsvin som var villig att bli kramad till tjejernas stora lycka.

MAssor med mat av olika slag från skandinavien. Räkmackor och köttbullemackor med rödbetssallad. Själva höll vi oss till den danska varmkorven.

Men i år hitta jag en höjdare, julmust från Herrljunga. Hur god var inte den!Till och med barnen har fått upp ögonen för denna dryck fast de inte gillar kolsyrade saker!!
Emily svepte sitt glas.
Sofia var dock lite mer skeptisk till innehållet men hörde att storasyster tyckte detta var fantastiskt gott och ja då kunde hon ju inte vara sämre.
Vem kan motsåt en go kanelbulle som avslutning? Inte vi iallafall.
 Kikki.K är en favoritaffär som alltid finns med här.

 Här såldes kubb och andra träspel.
 Dessa underbara tomtefigurerer och kaniner hade dykt upp här i år. 


Strålande väder hade vi nästan hela dagen. På väg till bilen med varsina heliumballonger som vi lyckades få in i bagageluckan för vidare transport hem. En härlig dag med god mat och dryck. Nu är vi laddade inför morgondagens eftermiddagsmatine på baletten. Premiären gick jättefint enligt rapport från tjejernas kusiner och faster som var på plats igår kväll. 

Trevlig 1:a advent till er alla!


8 comments:

Anonymous said...

Jag lyckas inte läsa din blogg varje dag men jag tar igen det var 3-4 dag. Det är helt fantastiskt att få följa er liv där borta. Själv har jag ingen blogg men använder nog Facebook lite som en blogg, till vissa människors förtret och andras glädje.
Jag hävdar att var och en skriver vad man vill och sen är det upp till de andra att läsa det om de vill eller låta bli.
Men din blogg är beroendeframkallande för mig.
Måste säga att jag även blir sugen på att åka till Australien igen. Var där 1 vecka 1999 i Brisbane.
Kram Lena

tinajo said...

Ser riktigt härligt ut!

Meta said...

Det måste vara helt underbart att få slippa all kyla och snö som vi har här. Vad roligt att få lära känna en ny världsdel, måste nog följa upp det här hur du har det.
Firar ni advent som vi så får du ha en fin advent. Annars är väl helgen som vanligt antar jag.(utan snö)men med värme.Ha det så gott.
Kram Meta

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

MUST...känner smaken o lukten! Gu som jag saknar must c",)

Det ser ut som om dagen var till allas belåtenhet, härligt o ovant med sommar på jul!!

Ha det fint i advent, Klem Anna

fianathome said...

Härligt!
Lite avis på värmen dock ;P fast över 30 grader har jag svårt att tåla men nu har vi minusgrader här. Igår fick jag inte upp värmen efter att vi varit i Köpenhamn. Vetekudde, duntäcke och fleesfilt..brrrrr. Fick inte upp värmen förän jag duschade varmt så fönstrena immade igen fullständigt. Ikväll har vi fått nysnö och det är så vackert.
Ha det så bra <3
kramelikram
fia

A House With A View said...

Hääärliga foton, det är så roligt att vi får vara med och se:) Och vilka jättefina flickor du har, är så glad att de får ta del av det "svenska":)) Vem gillar inte julmust liksom, haha!!

Kraaaaaaaaaaaam och trevlig advent till dig från mig:))

Aka

Elin said...

Så mysigt med svensk julmarknad, jag kan tänka mig att det är en stor lycka att kunna äta och dricka svenska delikatesser!

Jag blir faktiskt lite avundsjuk på värmen hos er, här har snön vräkt ner i helgen och vi skottar och skottar... Men det är bara att göra! Har i alla fall adventpiffat lite här hemma och nu njuter vi av allt det mysiga.

Ha det gott!
Kram Elin

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Dina senaste inlägg har inte dykt upp på min blogspot inlägg lista. Märkligt! Men det tar jag igen nu.
Så kul med svensk julmarknad! Mina föräldrar var på svenska kyrkans julmarknad i Palma för några helger sedan. Den är tydligen suverän och deras engelska grannar brukar hänga med.
Fortsätt njuta sommarvärmen Anette!
Kram Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...