Sunday, 2 September 2012

Våren är här

Här har vi haft en händelserik helg fylld med både bra och dåligt. Vi inledde helgen med fint väder, trevligt utvecklingssamtal i skolan och med begynnande förkylningar hos några av oss.

På lördagmorgon skulle äldsta dottern dansa balett, det var dags för examensprov. Jag vaknade till men kände mig inte alls frisk och kry och hade helst velat vända mig om men så blir jag kallad ur sängen av mannen som roppar att Emily mått illa. Han torkar golv och henne hittar jag ståendes i badkaret men vid gott mod där hon talar om för mig att hon kan se vad hon ätit. Det finns bättre sätt att vakna upp på vill jag lova.
Efter en hel del velandes fram och tillbaka och en del telefonsamtal till dansskolan så beslutar Emily att hon är ganska ok så vi gör ett försök för att se om det går. Vi fixar till håret och ger oss iväg. Väl där ler hon och skrattar ihop med de andra tjejerna. Provet går galant enligt läraren men hon säger att hon gav allt men när det var över var Emily också över det hela. Resten av dagen spenderade hon på soffan tittandes på TV.
Själv åt jag lunch och sedan orkade jag inte längre utan kröp till sängs på eftermidagen och sov i över två timmar. Kände mig rätt risig när jag vaknade upp men senare på kvällen kände jag att den lilla tuppluren hade gjort susen.
I dag söndag så firade vi farsdag här i Australien. Pappan i huset lät mig ta sovmorgon så när jag väl vaknade mådde jag riktigt bra. Tjejerna hade tålmodigt väntat på att dela ut sina presenter som de köpt och gjort på skola respektive Kinder. Många glada skratt och miner bjöds det på när paketen delades ut.


 Sofia hade valt att köpa en anteckningsbok med matchande adressbok och penna. Hon tyckte den var såååå bra.
 Emily hade köpt en kylmugg. När hon kom hem med den efter skolan i fredags frågade hon mig: Dricker pappa öl? För jag har köpt en ölmugg till honom.
Självklart måste Sofia också testa.

Kolla in detta foto noga för det är det sista vi har på de två framtänderna som Emily haft. De har varit lösa i flera månader men inget hänt. Så under senaste vecka har vi haft några "incidenter" som gjort att de lossnat vässentligt. I morse hängde den ena i stort sett bara på en tråd.
 Taadaa! En timme senare och ungen är tandlös! Den ena föll ut för att lillasyster gjorde något, det var den som satt som värst fast den andra dinglade fortfarande på en tråd. Så när vi skulle tvätta rent och torka så tog jag en servett och bara tog om tanden och så satt den i näsduken. Det gjorde inte ens ont sa Emily. 
 Då vi både har vår i almanackan och på riktigt passade vi på att äta lunch utomhus. Det serverades grillade Dim Sims, dock blir de lite knapriga och svårtuggade och har man inga tänder måste allt skäras i små bitar. Vi avslutade farsdag med grillad kyckling och hasselbackspotatis och marängswiss till efterrätt. Hemgjorda maränger doppade i smält choklad och vispad grädde. Det är hur gott som helst, min absoluta favorit alla gånger.

Nu kan man ju alltid hoppas på att det blir en lite lugnare start på veckan som kommer. Dessutom har vi inte råd med att fler tänder ramlar ut. Det kostar att hålla sig med prenumeration hos tandfeernas förening vill jag lova, ingen rabatt ges heller!!

Tjingeling på er!8 comments:

Jenny said...

Underbara bilder på din tandlösa dotter! Och så bra att du inte blev sämre! Och vilken tur att det gick bra på dansen!
Mysigt med grillning :)
Härlig familjestund!!
Kram Jenny

Framgångsbyran said...

Härlig marängswiss! :) och låter som en fin helg trots hälsan.
Kram till er!

Framgångsbyrån STHLM. said...

Fel avsändare..

tinajo said...

Ser ut som att ni haft det riktigt bra, även om kräk inte är det roligaste att vakna till... Kul med tänderna också, min yngsta är så otålig. Hans båda framtänder har varit lösa en evighet men vill banne mig aldrig lossna! :-)

Bokcaféet i byn said...

Hallå Anette!
Härligt med vår hos er! Vilken helg ni haft, skönt att ni piggat på er! Här har vi badat denna första helg i september. Härligt!
Nu laddar vi för ny vecka!
Önskar er en kommande toppen vecka!
Kram Anna

fianathome said...

Ojoj..sådan morgon vill nog inte vakna till. Urk :/
Tur det rättade upp sig och ni till sist fick ett gott slut. Marängsviss - det är grejjer det. Älskar det!
Tandfeer kan bli dyra. Här är ju inte heller så billigt med tandis men antar att det är rent ut sagt svindyrt hos er.
Håller tummarna. kramis Fia

Bokcaféet i byn said...

Hallå igen!
Vill bara tacka för kommentar hos mig. Hoppas du hittar boken på biblioteket!!
Kram igen

Lotta said...

Det låter ljuvligt med vår....vi som går mot höst!

Vilken start ni hade. Vilken kämpe Emily var och skönt att du fick chans att vila upp dig.

Allt som allt, en fin helg och fira pappa blev det med god mat och härlig dessert. Mums! Jag blir SÅ sugen på marängswiss nu ;)

Hoppas ni känner er bättre och att får en bra start på veckan.

Stor kram!
Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...