Friday, 21 September 2012

Uppladdning inför skollovet!

I dag är sista dagen för termin 3. Nu är det dags för två veckors ledighet från alla aktiviteter, ja iallafall schemalagda sådanna. Det verkar som att upploppet till detta lov alltid är späckat med aktiviteter och inget undantag denna gång.

Då det är Footy finaler så här i slutet av september så är det en naturlig sak att ha en footy dress-up dag på Kinder. Sofia inledde måndagen med att ta på sig sina lagfärger, brunt och guld. På kinder hade de en massa aktiviteter som hade med bollar att göra. Samma upprepades på onsdagen då hon går i två grupper.

Sista dagen på terminen brukar man öppna dörrarna för oss föräldrar på baletten, så vi får komma in och kika på vad de gör. Först ut var Sofia och senare var det Emilys tur att viasa upp sina danser.


Torsdagen bjöd på Book Week Dress-Up Day som är en tradition på skolan sedan länge. Alla och jag menar verkligen alla kom utklädda till diverse figurer. Mina två valde en svensk barnboksfigur. Ja EMily gjorde men Sofia blev så sugen att hon också ville vara Pippi. Emilys kläder var något urvuxna så där fick jag sy en ny klänning och så hitta jag superbilliga strumpbyxor på utförsäljning som passa perfekt. En målad kartong häst och allt var klart.


Sofia var med en stund på morgonen i skolan och gick runt med skolbarnen till de olika aktiviteterna. Alla barn var indelade i åldersblandade grupper så att de kunde hjälpas åt med de olika uppgifterna. Här är Emily med sin älskade fröken.
Att få till Pippi hår är rätt enkelt, bara att fläta in tunn metalltråd och så står de som man vill.

Varje år så bjuds det också på en stor tårta som har dekoration från en känd sagobok. Tyvärr missade jag vad boken hette, men tårtan var god ändå. Här nedan köar tjejerna för varsin bit.
Så där nu ska jag iväg och hämta upp trollen och så blir det simskola för Sofia och sedan får de bada ihop en stund. Vad vi ska göra resten av de två veckorna återstår att se men vi hoppas på bra uteväder så att vi kan vara utomhus och hinna med en del i trädgården. 

Nu önskar jag er alla en trevlig start på helgen.

Tjingeling på er!


6 comments:

tinajo said...

Men lägg av så söta de är..! :-) Ha en fin helg, hoppas den är skön och avslappnande! :-)

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

hahaha, så kreativt o fint!!
Smart o göra hästen i kartong c",)
Lov här oxå snart...men bara 1 vecka. Tyvärr jobbar jag ju så barna får klara sig lite själva...avskaffa loven säger jag! Längre sommarfri.

ha en finfinhelg, Klem Anna

Hildas hem - Sofia said...

Så himla söta tjejerna är! Pippiminiatyrerna var ju helt ljuvliga. Smart att göra lilla gubben i kartong. Bilder man blir glad av att se! :)

Hoppas att det blir ett härligt lov!
Kram Sofia

ETT RÖTT MONOGRAM said...

Så söta och duktiga tjejer du har, pippidresserna är superfina. Och koncentrerade ballerinor, känn dig stolt över dina fina tjejer.
Varm kram
AnnaMaria

TIDSOPTIMISTEN said...

Men gud vilka söta "Pippisar" du har, påminner mig om när min dotter fyllde 4 år då skulle hon absolut ha en sin pippidräkt på sin födelsedag för det var de finaste kläderna hon hade - tyckte hon ;) och "Lilla Gubben" var minst lika fin vad duktig du är att pyssla och greja :)

Kram Ullis

Framgångsbyran said...

Åh vad fina ni är! Pippi´s :)och ballerinor! Moster är stolt och glad, precis som ni <3
Kramar i mängd Inger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...