Friday, 7 September 2012

Soiree

I går morse så var det dags för den årliga soireen på Emilys skola. Under några veckor har barnen övat in dikter att läsa i smågrupper under skoltid. Men det har också kommit hem och Emily har övat inför oss.

Hela klassen läste en tillsammans och sedan läste Emily ihop med två andra en dikt om tandvärk och vikten av att borsta tänderna. Allt gick så bra och hon kom ihåg vartenda ord. Hon är bra på att läsa med inlevelse och fick oss alla att förstå att hon minnsan inte skulle glömma borsta tänderna för hon ville inte till tandläkaren gå.

Barn idag är ofta väldigt duktiga på att framträda tycker jag, ja iallfall om man jämför med när jag var yngre och gick i skolan. Då stod man med boken framför munnen.
I Emilys skola jobbar lärarna mycket med tal inför grupp och att stå på "scen". Jag tycker att de lyckas för så gott som alla barnen var väldigt duktiga på sina framföranden. De jobbar aktivt med att lära dem dessa dikter och att  läsa dem i tryggheten av en liten grupp hjälper dem skapa själkänsla. För varje år som går blir den gruppen mindre och mindre  tills de får framträda själva i olika sammanhang. Så nyttigt och Emily visar ingen som helst oro inför att stå inför en grupp föräldrar utan är bara stolt och tycker det är kul.

Annars så stormar det fortfarande rejält på mina breddgrader men strömmen har ännu så länge fortsatt att komma in till huset utan några avbrott. Vi var tydligen rätt lyckligt lottade häromdagen för en del tog det över ett dygn innan de hade elektrisitet igen.

Jag önskar er alla en härlig fredag!
9 comments:

Bokcaféet i byn said...

God morgon från Sverige! Kväll hos er förstås!!
Vilken bra miljö för självkänsla och växande de verkar ha skapet på dotterns skola! Kul att höra om!

Kul att se skoluniform på flickorna också! Trivs de med dem?
Praktiskt kan jag tänka mig att slippa fundera på vad man ska ha på sig till skolan.

Hoppas vädret rycker upp sig och vindarna lugnar sig hos er!
Trevlig helg Anette!
Kram Anna

Pia said...

Ja, tack och lov har det blivit mera vardagsmat på de där uppträdanden! Nu är det hela helt naturligt. När jag gick i skola var det rena rama helvetet, det där med att stå på "scen"! Först nu har jag lite sluppit min fruktansvärda panikångest, när jag vet att blickarna riktar sig mot mig...huh.

Spännande dag ni hade då elavbrotten gjorde ändrade planer!

Kraaamen!
-Pia-

tinajo said...

Vad roligt för dem - och jag håller med; kan inte minnas att jag var så tuff när det gällde liknande saker som dagens barn är. :-)

A House With A View said...

Vilken söt och jätteduktig liten, oooops stor tjej, du har:))) Och så kul att hon vågar stå inför er och läsa, det tyder på en grundtrygghet så sträck på dig mamma:))))

Ang. din fråga, jag tycker absolut inte att man behöver ha samma ramverk på tavlor som hänger bredvid varandra. Däremot kan det ibland vara snyggt att ha liknande tema på bilderna. Hur som helst så ska man sätta upp det man trivs med, det man gillar - det formar ett personligt hem tycker jag:)

Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

Jenny said...

Hej Anette,
Vad duktig hon är din söta Emily som läste inför publik. Ja, de verkar få mer träning nu än på "vår tid" på att tala inför grupp. Det tyckte jag var jättejobbigt i skolan och gör det inte gärna på jobbet nu heller:)

Ha en trevlig helg!

Kraam Jenny

Jenny said...

Hej Anette,
Vad duktig hon är din söta Emily som läste inför publik. Ja, de verkar få mer träning nu än på "vår tid" på att tala inför grupp. Det tyckte jag var jättejobbigt i skolan och gör det inte gärna på jobbet nu heller:)

Ha en trevlig helg!

Kraam Jenny

Charlie sa ... said...

Jag är imponerad! Det är inte lätt att stå framför en grupp och komma ihåg vad man ska säga. Mycket bra att träna på det. Hälsa Emily att jag borstar tänderna extra noga nu när jag har varit hos tandläkaren. Jag borde ha varit där och lyssnat på Emily när hon läste ;)

Å vad söt hon är också!!!!

KRAM!

Kathryn Ferguson Griffin said...

How sweet! I love her look of concentration. Thank you for sharing. Visiting from The Rosegarden. Would love it if you would share this at my Make it Pretty Monday party at The Dedicated House. http://thededicatedhouse.blogspot.com/2012/09/make-it-pretty-monday-week-13.html Hope to see you at the bash! Toodles, Kathryn @TheDedicatedHouse

Fröken Tindra said...

Vad skönt att de hjälper barnen att avdramatisera det hela med att framträda på scen. Det måste vara en stor hjälp senare i livet!
Vad trist med elen och den inställda baletten! Hoppas att ni haft elen kvar nu då. Och att blåsten lugnat sig. Här blåser en del men inte som hos er.
Vad är det du skall stoppa ned i jorden? Är det i den nya rabatten? Jag håller tummarna för att färgerna stämmer!
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...