Saturday, 8 September 2012

Vi har fått besök

Här är vår besökare, apan Archie. Emily tog med honom hem i går fredag. Han stannar hos oss över helgen, kanske till och med tills på onsdag så att han kan följa med på baletten. Meningen med Archies besök är att han ska få ta del av Emilys vardag. Sedan får hon skriva lite om vad de två gjort i Archies egna loggbok. När han sedan återvänder till skolan får de båda berätta vad de gjort. Han hade även lite olika kläder man kunde välja att ta med hem. Emily valde en tjock vinterjacka vilket behövts då det blåser, regnar och är kallt samt en pyjamas att sova i.

I fredagseftermiddag bjöds det på Disney film här hemma, Trassel samt popcorn. Emily lät Archie vara med på allt. Han gillar visst popcorn.
Senare blev det godnattsaga för Archie, en saga av Roald Dahl.
Idag åkte hela familjen till en handelsträdgård för att titta på grus & sten (berättar i ett annat inlägg vad det ska vara till) och självklart följde Archie med oss dit. Se vilken varm och go jacka han  och Emily har. Om ni tycker det ser ut som om Archie vill hoppa ur Emilys famn och springa iväg stämmer det. Han hade nämligen spanat in några av alla statyer som fanns där. Det fanns nämligen apstatyer. Han trodde säkert det var släktingarna.

Nu får vi se vilka stora äventyr som väntar vår vän Archie imorgon. Vi hoppas på att kunna ta med honom ut och visa vår härliga lekstuga.

Tjingeling!

9 comments:

Lotta said...

Gulligt och så fint Emily tar hand om Archie!

Han får gärna hälsa på här med ;)

Gillar jackorna, ser mysigt och skönt ut!!

Ha en fin helg

KRAM!

Maria- Wikers Liv said...

Sånt där gillar jag!
På min avdelning på förskolan, hade vi en "skrutten" som följde med barnen hem. Föräldrarna skrev i loggboken, och fotade lite med förskolans kamera. Kul idé! Bra för barnen att få visa sin vardag och eventuellt berätta kring det i barngruppen, sedan. Även Mellantjejen hade en "Egon" i förskoleklassen, för massa år sen ;)

Kram /Maria

Jenny said...

Det ser ut som Archie inte kunde ha det bättre än hos Emily:)

Vad söööt hon är din dotter!

Ha en fortsatt trevlig helg Anette,

Kraam Jenny

fianathome said...

Tänk så härlig ålder dotter din är i. Allt är så lätt och naturligt.
Jag tänker ibland när jag ser barn som verkligen leker, undrar vilken dag de slutar leka och det blir allvar. För själv har jag glömt just den dagen..det bara blev ju så..
kramelikram
Fia

Lilla Kullan said...

Så söta bilder.:-) Kram

Fröken Tindra said...

Tänk vad mycket Archie kommer att få uppleva! Han har det riktigt bra hos din dotter ser jag.
Kram!

A House With A View said...

hihi vilket kul inlägg!! Gillar skarpt tanken med att ha med ett gossedjur, pedagogiskt och genomtänkt:) Och så hiiiiiiiiiiiimla sööööööt Emily!! Ser fram emot att se vad du har för planer med trädgården:)))

Kraaaaaaaaaaaaaaaaam aka

TIDSOPTIMISTEN said...

Åhh vilket mysigt och roligt inlägg om lilla Archie och din dotter - han känns nästan levande ;) Vilken bra idé från skolan.....och han skulle säkert gilla Polly och vägra tandborstning ;)

Kram Ullis

Ps...fast jag kom ihåg tandborsten när jag var kattvakt även om det inte hade behövts för shopaholicen hade säkert 10 oöppnade tandborstar i badrumsskåpet..ha ha Ds

likeschocolate said...

They are darling! Looks like your house is coming along! I hope they finish it soon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...