Thursday, 6 September 2012

En underlig dag då allt och inget hände

I går onsdag var det en märklig dag. Till att börja med så hade jag äldsta dottern hemma då så gott som alla skolor i Victoria hade stängt. Lärarna hade gått ut i en endagars strejk för bättre löneförhållanden. Sofia var på sitt Kinder och dagen började bra och en del blev gjort. Solen sken men det blåste vindar på upp emot 150 m/sekund i byarna och träden utanför vårt hus låg nästan ner horisontellt. Med andra ord var det väldigt blåsigt men förhållandevis varmt och skönt i lä om man nu lyckades hitta lä någonstanns.

Ni som hängt med vet att mina tjejer dansar balett och i går var vår balettdag. Så Sofia var först ut och när hon var färdigklädd och håret ordninggjort hoppa vi in i bilen bara för att mötas av andra föräldrar med gråtande små barn som kom ut från skolan. Dansen var inställd!!Det blev några tårar hos oss också. Det var inställt för att strömmen hade gått i hela det stora bostadsområdet tre timmar tidigare till och med posten och bageriet hade stängt. Det går ju inte att dansa runt i mörka lokaler. En timme senare fick jag sms från Emilys danslärare och det fanns fortfarande ingen ström så det blev till att stanna hemma för hennes del också. Under hela denna tid hade vi haft el bortsett från ett eller två enstaka "blink" när det gick och sedan kom åter på en gång.

Men så klockan 17.23 så blev det svart hos oss också. Mitt i matlagningen. Klyftpotatisen var halvvägs och stod i den elektriska ugnen men då det stod grillning på menyn och det sker på grillen ute, ja då slängde vi på allt där.


Det blev en god middag som åts i skenet av en massa ljus. Det är ännu inte så ljust på kvällarna och vid den här tiden har vi oftast dragit ner allt rullgardiner men det var bara till att dra upp dem igen för att få lite extra ljus. Man märker hur sårbara vi är när strömmen går, speciellt när man är mitt uppe i något som kräver el. Det är vid tillfällen som dessa då jag uppskattar att jag har en gasspis och en gasdriven grill så att man åtminstonde kan äta mat utan större problem. Att vi vuxna kan tycka det är mysigt med alla ljus som vi tänder är en sak men med småbarn i huset är det inte alltid så att man får samma reaktion. Vår yngsta blir väldigt orolig när sådana här saker inträffar och gårdagens händelse var inget undantag. Översvämningen vi hade för någon månad sedan gjorde sig påmind hos henne och hon pratade om och undrade om vi nu skulle behöva ringa räddningstjänsten

Mitt i sagoläsandet som skedde med hjälp av ficklampa kom strömmen åter men lilltjejen var redan orolig så det blev en natt med många besök inne hos oss där hon kollade att allt var under kontroll.

I dag BARA blåser det och jag hoppas att det är allt. Nu kan jag vänta bra länge på nästa naturkatastrof att knacka på vår dörr. Helst kan de låta bli helt och hållet.

Hoppas ni alla har en fin dag!

Tjingeling!
3 comments:

tinajo said...

Åh, extra ledsamt med dansen så klart - vilken besvikelse. :-( Hoppas vädret uppför sig i dag!

Lotta said...

Vi har märkligt nog också haft problem med elen!! Strömavbrott på flera ställen. Precis som du skriver, tur man har gasspis!

Förstår att det är lätt att bli orolig när det blir mörkt. Tryggt att ha mamma o pappa nära då. Hoppas flickorna kan få ta igen den förlorade balettlektionen!

Kram!!

TIDSOPTIMISTEN said...

Ja utan el och vatten är man inte så kaxig längre och jag skulle nog bara må bra av ett elavbrott så jag sover utan teven på ;) kunde ana som du sa att det inte alls är bra.
Stackars tjejerna som missade baletten, jag vet ju själv hur kul det är ;)

Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...